Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

8-9 травня, Узинська громада відзначала великі свята – День Пам’яті та Примирення та 73 річницю Дня перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні!

Дата: 10.05.2018 13:00
Кількість переглядів: 854

Як тільки вберуться у чарівні білі квіти сади навесні, засвітять дивовижні свічки каштани, а повітрі розіллється тонкий і ніжний аромат, в бузкових кущах заллються піснями невсипущі солов’ї, а вся земля випромінюватиме радість і щастя, нестримну жагу до життя, в такі прекрасні дні. Стривожений із муками і жалем світ стрепенувся, кров’ю вмить заливсь, неначе, розпанаханий кинджалом. Війна на зустріч молодому дню із з гуркотом, і з брязкотом котилась, лавиною метану і вогню, на нашу землю й долю навалилась.

     Цього року за нагоди 73-ої річниці перемоги над нацизмом все частіше лунає нове гасло: «Пам'ятаємо. Перемагаємо». Бо справді, ми пам'ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам'ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями об'єднані нації. Пам'ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона – запорука неминучості нашої перемоги сьогодні. 

    Естафету пам’яті в Узинській громаді розпочали  8 травня  із відвідувань  ветеранів Другої світової війни на території нашої громади.  Від імені голови громади Віталія  Гринчука  та  депутатського корпусу керівники Узинської громади вручили їм  подарунки та  тепло поспілкувалися з ветеранами, розпитали про життя та поцікавилися, чим можуть допомогти.  Ветерани розповіли багато цікавого про своє життя під час війни та подякували за виявлену турботу.

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

      Завершенням Дня пам’яті та примирення став мітинг-реквієм   біля  Братської  могили воїнів,що загинули під час Другої світової війни  в центральному парку слави м. Узин   на який завітало чимало жителів нашої громади, з метою вшанування пам'яті та покладання квітів.

Фото без описуФото без описуФото без опису

     9 травня по всім населеним пунктам громади  відбулись урочисті  мітинги , покладання вінків, квітів до братських могил та пам’ятників загиблим у роки Другої світової війни, щирі слова вдячності, радісні привітання,патріотичні пісні. 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуЗ нагоди свят приурочених до Дня Перемоги та Дня Пам’яті і примирення  9 травня 2018 року, на стадіоні Узинської міської об’єднаної територіальної громади  в м. Узин відбулась перша Спартакіада Узинської міської об’єднаної  територіальної   громади з нагоди Дня Перемоги та  відкриття Центру фізичної культури і спорту  імені П.Р. Поповича.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь