Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Діти Узинської ОТГ стали учасниками Всеукраїнського проекту

Дата: 29.03.2018 16:00
Кількість переглядів: 724

  5 дітей Узинської міської ОТГ за сприяння міського голови В.Ю. Гринчука стали учасниками Всеукраїнської акції «Діти єднають Україну». Серед них діти учасників АТО та лідери учнівського самоврядування громади: Гусленко Юлія та Попов Олексій – учні Узинської ЗОШ №1, Ложка Давид та Маєвський Артур – учні НВК «Узинська гімназія», а також Цереленко Наталія – учениця Узинської ЗОШ №5, голова комісії толерантності та волонтерства Дитячої Ради Узинської громади. 

   У проекті беруть участь діти з усіх регіонів нашої держави: від Сходу до Заходу.  Перша зустріч  відбулася 28 березня у Києві. Діти відвідували Будинок Городецького з екскурсією у рамках програми перебування в Києві.  А зустріч із Главою держави стала для дітей сюрпризом. Президент розповів дітям про історію Будинку Городецького. «Дуже радий вітати саме вас, бо ви виконуєте надзвичайно важливу місію – єднати Україну, тримати її разом. І діти з Узина, Білої Церкви, Авдіївки – ваше єднання є надзвичайно важливим для мене, як для Президента, і для всього українського народу», - наголосив Петро Порошенко.

  Окремо Президент подякував за ініціативу Всеукраїнської акції «Діти єднають Україну», ініціативу батьків, які є учасниками АТО і яких об’єднали діти. «Щоб і в Авдіївку, і в Узин, і в Білу Церкву і багато інших міст України ви понесли надзвичайно важливу новину – наскільки важливо для нас зараз триматися разом, наскільки важливо для нас зараз давати додаткове натхнення воїнам, які боронять українську землю, захищають наш суверенітет, територіальну цілісність», - звернувся Глава держави до дітей.

    Марина Порошенко запросила присутніх дітей приєднатися до її ініціативи «Книга Миру» (книга дитячих спогадів про своїх батьків-героїв, які захищають Україну від російської агресії – ред.), яка буде презентована на День Незалежності цього року. Вона додала: «Ми знаємо, що наше життя розділилося на життя до війни і після. Але ми усі мріємо про мир. Ми усі разом молимося за мир в Україні».

    В свою чергу, діти подякували за екскурсію. Руслана Горбачова із Авдіївки передала Главі державі прапор України з підписами дітей, а Валерія Кириченко із Білої Церкви подарувала збірку віршів батька Андрія Кириченка, який служив в зоні АТО.

  Зустрічі в рамках даного проекту продовжуватимуться і надалі. Сподіваємось, що це буде гарним стартом до єдності всього нашого народу.

За матеріалами офіційного інтернет-представництва

ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ/  ПЕТРО ПОРОШЕНКО

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь