Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

РЕЗУЛЬТАТИ ЗУСТРІЧЕЙ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ В РАМКАХ 75-ГО САМІТУ НАТО: ПОСИЛЕННЯ ОБОРОНОЗДАТНОСТІ, ЗБІЛЬШЕННЯ КІЛЬКОСТІ СИСТЕМ ППО, ЕНЕРГЕТИЧНА БЕЗПЕКА

Дата: 11.07.2024 16:47
Кількість переглядів: 67

 

Фото без опису

Під час візиту до Вашингтону в рамках 75-го саміту НАТО Президент України Володимир Зеленський провів низку важливих зустрічей з лідерами держав. 

«Військова агресія росії проти України – випробування не лише для нас, а і для всього світу. Підтримка міжнародних союзників – це найефективніший інструмент у боротьбі України проти російських окупантів» – підкреслив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко у своєму дописі на Facebook

За результатами зустрічей  було обговорено та досягнуто важливих домовленостей. Це посилення обороноздатності, збільшення кількості систем ППО, енергетична безпека: 

  • Додатковий пакет допомоги від Канади.
  • Ракети Storm Shadow можуть використовуватися по військових обʼєктах на території рф.
  • Україна отримає додаткові системи Patriot.
  • Безпекова угода між Україною та Люксембургом, продовження військової допомоги, санкцій проти росії, підтримка України на шляху в ЄС та НАТО.
  • Постачання артилерійських боєприпасів, збільшення кількості систем ППО, європейська та євроатлантична інтеграція України, енергетичні проєкти.

Окремий блок – посилення українсько-американського співробітництва. Президент України Володимир Зеленський провів зустрічі із членами Палати представників Конгресу США на чолі з лідером демократів Хакімом Джеффрісом за участю почесної спікерки Ненсі Пелосі, спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном, делегацією Сенату США на чолі з лідером Демократичної партії в Сенаті Чаком Шумером і лідером Республіканської партії в Сенаті Мітчем Макконнеллом, а також сенаторами від обох партій. 

Під час зустрічей йшлося про постійну фінансову підтримка України з блоку США, посилення обороноздатності, наближення справедливого миру, захист енергетичних об’єктів.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь