Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про декларування доходів громадян, отриманих від продажу власної сільськогосподарської продукції

Дата: 22.02.2024 09:47
Кількість переглядів: 93

 

        ГУ ДПС у Київській області повідомляє «Про декларування доходів громадян, отриманих протягом 2023 року», що згідно з пп.165.1.24, п.165.1 ст.165 ПКУ передбачено, що до загального річного оподатковуваного доходу платника податку включаються доходи отримані:

- від продажу власної сільськогосподарської продукції, що вирощена, відгодована, виловлена, зібрана, виготовлена, оброблена та/або перероблена безпосередньо фізичною особою на земельних ділянках для ведення особистого селянського господарства та/або земельні частки (паї), виділені в натурі (на місцевості). При цьому зазначено, що при продажу власної сільськогосподарської продукції отримані від такого продажу доходи не є оподатковуваним доходом, якщо їх сума сукупного за рік не перевищує 12 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року (для 2023 року- 88400,00 грн)

-  від продажу власної продукції тваринництва груп 1-5,15,16 та 41 УКТ ЗЕД, якщо їх сума сукупно за рік  перевищує 50 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року (для 2023 року - 335000 грн).

       Беручи до уваги вищезазначене, громадяни, які мають суми отриманого доходу, що перевищує зазначений розмір зобов’язані відобразити суму такого перевищення у складі загального місячного (річного) оподатковуваного доходу за відповідний звітній рік та подати річну декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію) і самостійно сплатити податок з суми такого перевищення.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь