Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Блокувати шляхи обходу Росією санкцій – це блокувати терор – звернення Президента України

Дата: 19.01.2024 09:25
Кількість переглядів: 85

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Коротко про цей день.

Дуже позитивна, реально надихаюча розмова з Президентом Франції Макроном.

Подякував за створення артилерійської коаліції в межах нашого оборонного формату «Рамштайн» та за готовність Франції поставити Україні саме цього року десятки «цезарів» – дуже результативних систем артилерії та снарядів до них.

Також будемо й надалі посилювати нашу ППО, дякую Франції за сильні рішення.

Звичайно, сьогодні обговорили ситуацію на полі бою в Україні – деталі зараз, перспективи. Відповідно – те, що важливо включити в новий оборонний пакет, який Франція зараз готує.

І, окрім усього, обговорили роботу з Францією щодо безпекових гарантій для України. Ми готуємо двосторонню угоду.

Еммануелю, пане Президенте, ще раз дякую.

Продовжуємо нашу комунікацію з партнерами і щодо санкцій проти Росії – їхньої повної дії. Усі наші дипломатичні представники мають активізуватися, щоб і партнери реагували активніше на кожен випадок обходу санкцій з боку Росії.

Це не просто абстрактне питання – це про те, як держава-терорист виробляє зброю, зокрема ракети. У всіх російських ракетах є десятки критично важливих компонентів, вироблених за кордоном, і багато з них – компаніями з вільного світу. Сьогодні була відповідна доповідь керівника Служби зовнішньої розвідки України Олександра Литвиненка. Чіткі факти. Тож блокувати шляхи обходу Росією санкцій – це буквально блокувати терор. Я вдячний усім партнерам, які це розуміють, та кожному й кожній у світі, хто допомагає нам у відповідній роботі.

Провів сьогодні й нараду з главою нашого уряду Денисом Шмигалем. Перше – це енергетика, захист і спроможності нашої енергосистеми. Споживання зараз велике, загрози з боку ворога надзвичайно серйозні, але професійна робота і наших енергетиків, і всіх, хто відповідає за захист енергообʼєктів, дає змогу забезпечувати країну світлом і теплом. І це вагомо. Також сьогодні була окрема доповідь про захист стратегічних енергообʼєктів. Доповідав віцепрем’єр Олександр Кубраков.

Прем’єр-міністр доповів сьогодні ж і щодо ситуації в нашій фінансовій системі. Ситуація стабільна, соціальні виплати забезпечуються у повному обсязі. І при цьому – без емісії. І, до речі, хочу подякувати всім нашим платникам податків у державі – кожному й кожній, хто в Україні підтримує робочі місця, забезпечує виробництво, працює легально й чисто. За минулий рік ми маємо – попри війну – і економічне зростання 5%, і збільшення сплати податків, яке відповідає зростанню в економіці. Це чітка ознака сили України. І держава справді цінує всіх, хто в цей час попри всі складнощі працює, сплачує податки й підтримує таким чином нашу можливість – спільну можливість – захищати державу й незалежність.

Окрема доповідь глави уряду щодо будівництва фортифікацій. Триває робота, й усім, хто залучений, моя вдячність. Результати – такі, яких потребуємо.

Слава всім, хто захищає нашу державу, хто заради України б’ється та працює і хто активний максимально, щоб в України, в українських компаній, в українців був потрібний результат.

Слава Україні!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь