Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Ніколи не залишайте зарядний пристрій в розетці.

Дата: 08.01.2024 13:26
Кількість переглядів: 131

Погодьтеся, що наш щоденний ритуал зарядки гаджетів настільки входить в звичку, що ми просто лінуємося діставати пристрої з розеток кожен раз. А навіщо? Адже ввечері або вранці знову потрібно буде заряджати. Але в цьому і криється головна нeбезпека.

Залишаючи без нагляду щось включене в розетку, людина грубо порушує техніку безпеки. Але ж одна з головних причин побутових пoжеж – коротке замикання. І воно може відбутися з ряду причин, наприклад, при стрибку напруги в мережі або через несправний зарядний пристрій.

Але хіба пересічний користувач знає, що з його зарядним пристроєм щось не так? Та й про справжність приладу мало хто замислюється, але підробка навряд чи буде справно служити.

Якщо на вулиці гроза, то зарядний пристрій в розетці залишати не можна. До слова, краще відключити від живлення взагалі всю техніку в цей момент.

Працюючи в холосту зарядний пристрій, не тільки продовжує споживати електроенергію, а й може спровокувати пoжежу при нагріванні навіть в гарну погоду. Особливо небезпечно це для сільської місцевості, де дроти знаходяться не в кращому стані, а правилами безпеки при їх установці часто нехтують.

Варто звернути увагу і на сам зарядний пристрій. Якщо під час заряджання гаджета він нагрівається – це норма. Однак несправні прилади можуть нагріватися навіть працюючи вхолосту, коли гаджет від’єднаний.

Це означає, що зарядка несправна, тому користуватися нею нeбезпечно, а вже тим більше залишати зарядний пристрій в розетці без нагляду.

                            Оксана Щетина Білоцерківське РУ ГУ ДСНС України у Київській області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь