Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Німецько-український агрополітичний діалог в Узинській громаді

Дата: 18.12.2023 16:35
Кількість переглядів: 147

       Узинська громада є однією з 8-ми пілотних громад України і з 2022 року бере участь у проєкті «Німецько-український агрополітичний діалог». Мета співпраці – підвищення спроможності громад щодо аграрного виробництва та сільського розвитку.      

    З 13 по 15 грудня в місті Узин проходив семінар-тренінг на тему: «Агроекономічний розвиток громади. Синергетичний ефект співпраці від локального до національного рівнів влади», організований проєктом Німецько-український агрополітичний діалог. Участь у заході взяли громади з Київщини, Івано-Франківщини, Вінниччини, Полтавщини та Одещини, а також організатори, експерти та тренери проєкту. Серед запрошених – представники Міністерства аграрної політики та продовольства України, управління АПК та департаменту економіки КОДА, Всеукраїнської асоціації громад, заступник директора Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки». В онлайн-форматі до заходу долучилися представники Івано-Франківської, Одеської, Вінницької та Полтавської облдержадміністрацій, які мали можливість ознайомитися з результатами роботи своїх громад.

        Ця зустріч стала заключною у серії навчань, проведених проєктом АПД у цьому році. За підсумками роботи спеціалісти пілотних громад презентували свої напрацювання у вигляді агроекономічних паспортів та отримали практичні поради від фахівців, що реалізують аграрну політику в Україні.

       На початку семінару гостей привітав Узинський міський голова Віталій Гринчук, побажав плідної роботи та зазначив, що одним із пріоритетних напрямків громади є розвиток аграрного сектору та переробної промисловості. 

       В рамках заходу гості також мали можливість ознайомитись із роботою провідних підприємств громади, які здійснюють свою діяльність в агронапрямку, зокрема на чолі з міським головою відвідали ТОВ "Антонівський мʼясокомбінат", продукція якого реалізується в найбільших супермаркетах України, а також представлена на міжнародному ринку. Особливо цікавим для гостей було побачити, як підприємство із забійного цеху за 15 років перетворилось в одне з найпотужніших мʼясопереробних комбінатів регіону, який створює справжній український продукт, що відповідає європейським вимогам якості.

        Відвідали учасники заходу і ТОВ «Гама» в Блощинцях. Пекарня «Gama Fresh Sandwiches” є однією з найбільших вітчизняних виробників хлібобулочної продукції, яка вже понад 10 років успішно працює по всій Україні. Зупинятися на досягнутому товариство не збирається і вже випустило лінійку солодких продуктів та готових обідів.

       Наша громада, довівши свою спроможність, зацікавленість у розвитку територій, у т.ч. сільських, продемонструвала відкритість та готовність до співпраці задля розвитку та розбудови громади. 

      В черговий раз дякуємо проєкту «Німецько-український агрополітичний діалог», який за підтримки Федерального міністерства продовольства та сільського господарства Німеччини співпрацює та допомагає громадам впроваджувати сучасні ідеї для розвитку аграрного сектору. Сподіваємось, що наше партнерство і надалі буде таким ефективним та успішним.

 Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь