Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

РУСЛАН КРАВЧЕНКО: ГРОМАДИ І ПІДРОЗДІЛИ АДМІНІСТРАЦІЇ МАЮТЬ ОБҐРУНТОВУВАТИ ДОЦІЛЬНІСТЬ ЗАКУПІВЕЛЬ ЧЕРЕЗ НОВУ ФУНКЦІЮ У ПРОЗОРРО

Дата: 14.12.2023 10:20
Кількість переглядів: 137

Структурні підрозділи Київської ОВА взяли участь у презентації нового функціоналу системи Прозорро  – «Обґрунтування потреби». Захід був організований Міністерством економіки України спільно з Офісом Президента України. Нововведення представила заступниця міністра економіки Надія Бігун.

В системі Прозорро з’явилося додаткове поле, в якому замовники можуть пояснювати доцільність своїх закупівель. Новий функціонал –  допоміжний спосіб комунікації із суспільством.  Адже стандартна тендерна документація не містить достатньо інформації, щоб зрозуміти потребу в роботах, товарах чи послугах, на які витрачається бюджетних ресурс.

«Люди мають знати, на що ідуть їхні кошти. Кожна закупівля повинна бути необхідна, доцільна і зрозуміла. Це все так само важливе, як дотримання законодавства, обґрунтована ціна та забезпечена якість. Тоді питань не буде ні у жителів, ні у громадськості, ні у правоохоронців. Розділ наразі не обов’язковий для заповнення. Але для наших структурних підрозділів та громад використання цього інструменту повинно стати правилом. Він також стане в нагоді при аналізі закупівель нашою групою «Прозорість та підзвітність», – зазначив начальник КОВА Руслан Кравченко.

Обґрунтування можна вносити під час створення річного плану, під час створення закупівлі з річного плану чи й просто вже під час проведення закупівлі на будь- якому етапі. Функція доступна для всіх видів закупівель: це можуть бути відкриті торги з особливостями, спрощена закупівля чи навіть звіт про договір про закупівлю.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь