Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко: В Українці на Київщині відкрили сучасне укриття, розраховане на понад 600 осіб

Дата: 27.11.2023 16:18
Кількість переглядів: 109

В Українці на Київщині зʼявилося повноцінне сучасне укриття подвійного призначення. Побудували його на території Академічного ліцею № 1. Це перший об’єкт такої складності та перший досвід такого будівництва в цьому місті. Про це на своїй сторінці у Facebook розповів начальник Київської ОВА Руслан Кравченко, який разом із заступником Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Тимуром Ткаченком відвідали обʼєкт. 

«Укриття почали будувати у травні. Мешканці міста неодноразово скаржилися на відсутність сховища. Облаштувати повноцінне підземне – проблема. Адже в Українці дуже близько до поверхні розташовані ґрунтові води. Тому звернувся до мера Українки з пропозицією шукати альтернативу. Обʼєкт облаштували за 5 місяців коштом бюджету міста», – наголосив Руслан Кравченко.  

Загальна площа укриття становить 634 м². Це безбар’єрне та доступне середовище, розраховане на 600 осіб. У ліцеї навчаються 1122 учні, працюють 112 освітян. Завдяки сховищу забезпечили очне навчання ліцеїстів у дві зміни. Сховище облаштоване надпотужною примусовою вентиляцією. Усі скляні елементи будівлі надійно захищені бронебійною плівкою. Має укриття й резервне живлення – генератор, розрахований на 48-годинну роботу.

«Укриття – подвійного призначення. Під час повітряних тривог його використовуватимуть для захисту населення. В інший час у приміщенні діти займатимуться спортом. Відповідно облаштована й територія біля сховища. Там встановили майданчик типу «Воркаут». Крім того, на даху будівлі є майданчик для гри в баскетбол та волейбол. Важливо! Після сигналу «Повітряна тривога» двері сховища відкриваються автоматично. Ще одне сучасне укриття в Українці планують відкрити до кінця цього року», – додав він.

Цьогоріч на облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти Київщини виділили державної субвенції та співфінансування з бюджетів громад понад 261 млн грн.

Загалом у садочках та школах Київщини функціонують понад 1,2 тис. укриттів. Більше 900 – були відремонтовані протягом 2022-2023 років.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь