Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Бориспільському ліцеї «Патріот» будують нове протирадіаційне укриття

Дата: 09.11.2023 16:07
Кількість переглядів: 125

У Борисполі на території ліцею «Патріот» зводять нову захисну споруду цивільного захисту. Будівництво виконують за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, замовником робіт є КОВА.

Уже виконали земляні роботи, залили бетоном фундамент, наразі проводяться роботи щодо облаштування каркасу стін з арматури. Здійснити будівельні роботи заплановано протягом 10 місяців.

Загалом в укритті передбачено звести монолітні залізобетонні стіни, виконати гідроізоляцію, утеплення, зовнішнє і внутрішнє оздоблення приміщень. Також під’єднати водопостачання і каналізацію, встановити системи опалення, вентиляції та кондиціювання повітря. Відповідно, там розташують індивідуальний тепловий пункт, приміщення електрощитової та фільтровентиляційне приміщення.

Крім того, у сховищі облаштують ігрове приміщення, окремі санвузли для всіх груп дітей, душові, приміщення для зберігання забрудненого верхнього одягу, медичний кабінет, овочесховище та буфетну з можливістю підігріву їжі, а також сходи із пандусом.

У ліцеї навчаються 970 дітей, працюють гуртки і спортивні секції. На сьогодні в закладі освіти функцію укриття виконує пристосоване приміщення, яке може вмістити лише 230 учнів. Частина учнів користуються сховищем, яке розташоване неподалік ліцею.

Захисна споруда загальною площею 873,31 м² зможе вмістити 500 осіб. Нове будівництво протирадіаційного укриття подвійного призначення дозволить організувати в ліцеї позмінне навчання в очному форматі.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь