Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбудова Київщини: Спецкомісія перевірила процес робіт на 4 об’єктах в Ірпені

Дата: 30.10.2023 08:36
Кількість переглядів: 106

На Київщині тривають перевірки об’єктів відбудови. Спецкомісія перевірила процес робіт в Ірпені. Зокрема, відбудову дитячого садка та трьох багатоповерхівок. На одному з об’єктів довелося викликати поліцію. Про це розповів начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко на своїй сторінці у Facebook.

Першою комісія відвідала вул. Університетську, 2к. Тут триває капітальний ремонт 15-квартирного триповерхового будинку. Проводять роботи з відновлення будівельних конструкцій, внутрішнє опорядження будинку, замінюють систему водопостачання з водолічильниками, каналізаційні стоки.

«З виявлених порушень – незначне відставання від графіка робіт. Кількість працівників на об’єкті достатня. Тому забудовник запевнив, що все оперативно наздоженуть», – повідомив Руслан Кравченко.

Наступний об’єкт по вул.  Ярославська, 14. Тут триває капітальний ремонт дев’ятиповерхівки на 144 квартири. Роботи розпочато у вересні, вони триватимуть один рік. Проєкт капремонту досить масштабний. Серед запланованого – відновлення стін та перегородок, утеплення посаду, різноманітні монтажні роботи, відновлення та утеплення покрівлі, інженерних мереж, внутрішнє опорядження тощо.

«Але скарг від мешканців чимало. Підрядник відстає від графіка виконання робіт на два тижні. Є претензії до якості робіт. Більше того, демонтували старий дах. Новий не встигли облаштувати. Внаслідок погіршення погодних умов затопили декілька квартир. Забудовник гарантував, що все відремонтує власним коштом. Крім того, мешканці скаржилися на те, що будівельники періодично напідпитку. При перевірці в одній із квартир, що підлягає відновленню, виявили робітника з ознаками алкогольного спʼяніння. Для зʼясування ситуації викликали поліцію», – зазначив начальник КОВА.

Спільно з мешканцями будинку дали підряднику тиждень на виправлення ситуації. Інакше буде розірвано договір.

Ще один об’єкт по вул. Котляревського, 52а. З початку вересня триває капремонт багатоповерхівки на 149 квартир. Проєкт передбачає відновлення зруйнованих та ремонт пошкоджених стін, відновлення плит перекриття, утеплення фасаду, демонтаж, встановлення та утеплення покриття даху тощо. Відремонтують й пошкоджені системи водопостачання, опалення, живлення.

«Роботи тривають за графіком. Один із пунктів робіт – заміна системи водопостачання. Але мешканці будинку наголошують, що це не скрізь потрібно. Поставив завдання технагляду ще раз перевірити актуальність проєкту. Бо поки чекали фінансування, то вже один із благодійних фондів замінив дах, вікна поставив міжнародний фонд GEM. Тому можемо оптимізувати роботи», – розповів Руслан Кравченко.

Комісія також побувала на вулиці Полтавській, 5, де відбудовують ясла-садок «Веснянка». На місці старого корпусу для малечі вже будують новий на три поверхи. Згодом там зможуть розміститися 8 груп по 15 дітлахів кожна. Буде зроблено внутрішнє та зовнішнє опорядження. Будуть облаштовані нові спортивні та ігрові майданчики з тіньовими навісами. На всі роботи відведено рік.

«Роботи активно тривають. Є порушення, але вони незначні. Неналежним чином огороджене місце робіт, не всі працівники мають відповідний спецодяг. Наступного тижня продовжимо перевірки. Нагадаю, що до складу комісії входять представники правоохоронних органів, технагляду, профільних департаментів КОВА, Держпраці, спостережної ради, ДТЕКу тощо. Активно долучаються мешканці та громадськість», – додав начальник обладміністрації.

Після виїзду в КОВА одразу ж провели нараду з питань забезпечення прозорості, підзвітності, управління та якості процесу відбудови житла. Цього разу за об’єктами, які відновлюють коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Кількість учасників – понад 60 осіб.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь