Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Проблеми й виклики сьогодення у психосоціальній сфері на Київщині обговорили в День ментального здоров’я

Дата: 10.10.2023 14:30
Кількість переглядів: 110

Сьогодні в рамках відзначення Дня ментального здоров’я провели обласний захід «День ментального здоров’я Київщини». Його основною ідеєю став досвід Київської області від окупації до перемоги. Учасники обговорювали поточні виклики в психосоціальній сфері, з якими сьогодні стикаються надавачі й отримувачі послуг.

Голова Київської обласної державної адміністрації Руслан Кравченко зазначив, що в рамках реалізації Всеукраїнської програми ментального здоровʼя «Ти як?», ініційованої першою леді Оленою Зеленською, КОДА  впроваджує програму «Ментальне здоров’я – нейромережа Київщини». ЇЇ метою є надання доступної та зрозумілої психосоціальної підтримки всім мешканцям Київщини.

«Щоб кожен зміг проаналізувати свій стан. Щоб кожен міг вчасно виявити порушення і знайти шляхи свого психологічного відновлення. Система послуг і сервісів має підтримувати кожну людину, яка потребує психологічної допомоги, але не може впоратися самостійно. Це про фахівців-друзів, які завжди поруч і підтримають!» – наголосив Руслан Кравченко.

Руслан Кравченко розповів про власний важкий емоційний досвід війни, який він пережив, починаючи з 2014 року.

«Як і більшість українців, переживав усі труднощі всередині. Тому для мене важливо, щоб мешканці Київщини знали, куди можна піти зі своїми проблемами», – поділився він.

У заході взяли участь заступники голови КОДА, регіональний координатор з питань впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я Юлія Казакова, керівники Київської облради, органів самоврядування районів та громад області, представники бізнесу, міжнародні партнери та інші надавачі психосоціальних послуг населенню.

Допомогу в проведенні заходу надав соціально відповідальний бізнес – ТЦ «Домосфера» за сприяння першої благодійної галереї сучасного мистецтва «Art Ukraine Gallery».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь