Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Білоцерківське РУ ГУ ДСНС України у Київській області інформує:

Дата: 09.10.2023 14:16
Кількість переглядів: 120

Обігрівайте житло безпечно

В осінньо-зимовий пожежонебезпечний період люди нерідко забувають про рекомендації рятувальників і недбало ставляться до власної безпеки. Це може завершитися знищенням домашнього майна під час пожежі або ж травмуванням чи навіть загибеллю людей. Аби не сталося трагедії, громадянам варто дотримуватися нескладних правил пожежної безпеки.

Якщо вдома Ви користуєтеся пічним опаленням, не забувайте раз на три місяці прочищати димоходи й печі від сажі. Також подбайте про правильне влаштування грубки – вона повинна знаходитися за метр від меблів і мати протипожежні розділки від горючих конструкцій, перед топковим отвором на підлозі слід прибити металевий лист розміром не менше 0,5х0,7 м, а всі димові труби необхідно заштукатурити й побілити.

Слід пам’ятати, що при користуванні піччю заборонено розпалювати її легкозаймистими рідинами, користуватися несправною грубкою, сушити на печі одяг та інші предмети, виносити й викидати гаряче вугілля ближче 15 метрів від будинку, використовувати вентиляційні та газові канали як димоходи, влаштовувати в якості димаря металеві й азбестові труби, зберігати в приміщенні запас палива, який перевищує добову потребу тощо. А головне – не можна доручати розпалювання печі та нагляд за нею малолітнім дітям.

Якщо ж Ви віддаєте перевагу електричним опалювальним пристроям, обирайте тільки сертифіковані прилади. Зважайте на те, що електрообігрівач не можна ставити біля завісок або меблів – відстань від нього до горючих матеріалів має становити не менше 0.25 м. Задля власної безпеки не встановлюйте нагрівальні прилади на підставки з легкозаймистих предметів, не розташовуйте їх безпосередньо під розеткою, а також на шляхах евакуації людей, не застосовуйте пристрої з механічними ушкодженнями, не вмикайте одночасно багато електроприладів у подовжувач, не допускайте дітей до нагрівальних приладів, не накривайте електрообігрівач і не залишайте його ввімкненим під час виходу з будинку.

 

Оксана Щетина Білоцерківське РУ ГУ ДСНС України у Київській області

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь