Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Руслан Кравченко: Київщина – у пʼятірці регіонів-лідерів, привабливих для бізнесу

Дата: 29.09.2023 08:34
Кількість переглядів: 86

Київщина – у пʼятірці регіонів-лідерів, привабливих для бізнесу. І наше завдання – продовжити створення найкомфортніших умов у регіоні для підприємців. Про це зазначив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко під час форуму бізнесу «Економіка, яку не зупинити», який відбувся у м. Біла Церква.

У заході взяли участь Перша віцепрем’єр-міністерка України – Міністерка економіки Юлія Свириденко, представники комітетів ВРУ, Міністерства економіки України, Міністерства цифрової трансформації України, Міністерства освіти і науки України, органів місцевої влади, а також українського бізнесу. Всього у Форумі взяли участь понад 400 учасників.

«Окупанти зруйнували та пошкодили понад 700 суб’єктів господарювання. Незважаючи на це, від початку року загальна кількість підприємців в області зросла на 6 тисяч. 76 – переїхали до Київщини із зон бойових дій. Ми не тільки нівелюємо збитки, завдані окупацією, а й розвиваємося, відкриваємо нові бізнеси», – повідомив начальник Київської ОВА.

Він розповів про програми підтримки бізнесу, які діють сьогодні в області. Зокрема, це «Доступні кредити 5-7-9%», у межах яких вже пішло ​​400 млн грн, а загальна сума кредитного портфеля становить 15,7 млрд грн. У рамках цієї програми спільно з Фондом розвитку підприємництва додатково відшкодовується частина відсотків бізнесам. З обласного бюджету на це виділено 15 млн грн, з яких уже 4,2 млн грн пішло на компенсацію кредитної ставки 111 підприємств.

Завдяки урядовій програмі «Власна справа» на Київщині з початку року видали підприємцям 341 мікрогрант на суму понад 80 млн грн. Це дозволить створити майже 800 нових робочих місць.

Також важливою для регіону є переробна галузь. За програмою «Новий рівень» з початку дії програми «єРобота» 45 підприємств переробної галузі Київщини отримали гранти на суму майже 250 млн грн.

У рамках форуму провели дві дискусійні панелі: «Перспективи швидкого відновлення економіки завдяки незламному бізнесу під час війни» та «Компанії майбутнього – інноваційний потенціал та розвиток технологій під час війни». Учасники обмінювалися досвідом і думками та обговорювали можливості підтримки й зростання економіки країни, стабілізації економічних процесів, налагодження фінансової підтримки національної безпеки та стимулювання створення взаємовигідної співпраці в реаліях сьогодення.

«Це був чесний і відкритий діалог. Війна завдала колосальних збитків Київській області. Сьогодні ми спрямовуємо ресурси на те, щоб відбудувати регіон. Як кризовий менеджер перебуваю в постійному діалозі з підприємцями області. Бо разом працюємо на перемогу, відновлення та для людей», – наголосив Руслан Кравченко.

Метою заходу є підтримка стійкості та розвитку незламного бізнесу в сучасних складних умовах, що сприятиме побудові партнерських відносин між владою та бізнесом.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь