Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Київщина створює умови для працевлаштування та відкриття бізнесу ВПО – брифінг КОВА

Дата: 07.09.2023 11:30
Кількість переглядів: 137

Київська область створює умови для забезпечення роботою внутрішньо переміщених осіб. Спільно з місцевими центрами зайнятості проводиться щотижневе інформування ВПО про можливість працевлаштування. Про це повідомив під час брифінгу директор Департаменту соціального захисту населення КОВА Ігор Мещан.

«З початку року загальна кількість працевлаштованих із числа зареєстрованих безробітних ВПО сягнула 1100 осіб. Йдеться не лише про забезпечення людей роботою, а й можливість відкриття власного бізнесу. Вже 38 вимушених переселенців захистили та отримали мікрогранти для започаткування або релокації власної справи. Це люди, які не тільки працюють самі, а й забезпечують робочими місцями інших. Наразі релоковано на територію області 79 підприємств», – зазначив керівник Департаменту. 

Крім того, працює програма суспільно корисних робіт, за якою цьогоріч влаштовані 374 ВПО.

Працевлаштування та забезпечення житлом – серед пріоритетних напрямів діяльності Київської обласної військової адміністрації у роботі з внутрішньо переміщеними особами.  

«Допомога надається всім вимушеним переселенцям, які прибувають із тимчасово окупованих областей, прифронтових або на території яких ведуться бойові дії. Для ВПО створені тимчасові місця компактного проживання. Сьогодні працюємо не лише над кількісним показником, а й над покращенням якості житла», – додав Ігор Мещан. 

Він повідомив, що загалом станом на сьогодні в пристоличному регіоні взято на облік понад 334 тис. внутрішньо переміщених осіб, із них осіб з інвалідністю – 12 тисяч, пенсіонерів – 63 тисячі та дітей – 81 тисяча. Вразливим категоріям населення приділяється особлива увага.

Також важливим завданням є забезпечення для всіх дітей доступу до освітнього процесу. Кількість дітей ВПО, які відвідують заклади освіти Київської області, складає майже 10 тис. осіб.

Окрім цього, велика увага приділяється охороні здоров’я внутрішньо переміщених осіб. Так, з початку повномасштабного вторгнення рф 160 тис. ВПО отримали послуги з медичного обслуговування.

Для покращення психологічного клімату населення та зокрема вимушених переселенців залучаються центри соціально-психологічної допомоги, волонтерські громадські організації. Формується мережа послуг, спрямована на покращення ментального здоров’я ВПО.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь