Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Триває вступна кампанія до закладів профтехосвіти та коледжів Київщини – брифінг КОВА

Дата: 27.07.2023 15:26
Кількість переглядів: 97

На Київщині триває вступна кампанія до коледжів та закладів професійно-технічної освіти. Наразі у кожному закладі працюють приймальні комісії. Про це під час брифінгу розповіла заступниця начальника Київської ОВА Жанна Осипенко.

«Вступна кампанія у закладах професійно-технічної освіти завершиться 1 вересня. А прийом документів до закладів із фахової передвищої освіти на навчання за освітньо-кваліфікаційним рівнем «фаховий молодший бакалавр» на місця регіонального замовлення вже завершився», – зазначила Жанна Осипенко.

Вона повідомила, що цього року Київська обласна військова адміністрація затвердила 1584 місця регіонального замовлення в коледжах – уже оприлюднені рейтингові списки для зарахування. До 31 липня проводитимуть зарахування на бюджетні місця. А вступна кампанія на навчання за кошти фізичних або юридичних осіб ще триває.

Також важливою є підготовка кваліфікованих робітників у закладах професійно-технічної освіти. Обсяги прийому молоді на навчання до них були сформовані з урахуванням середньострокового прогнозу потреби у робітничих кадрах на регіональному ринку праці й запитів підприємств, установ та організацій Київщини. Цього року регіональне замовлення збільшили на 10% – це 3639 осіб.

Вступники мають можливість подати документи як у письмовому, так і в електронному вигляді через електронний кабінет. Станом на 25 липня виконання обсягів прийому за регіональним замовленням в області  становить 70%.

Водночас у багатьох закладах такі місця вже майже заповнені. На понад 80% виконали регіональне замовлення 12 закладів, а саме: Рокитнянський, Броварський, Ржищівський та Васильківський професійні ліцеї, Сквирське і Катюжанське вищі професійні училища, Білоцерківське вище професійне училище будівництва та сервісу, Білоцерківський професійний коледж, Переяслав-Хмельницький центр професійно-технічної освіти, а також Білоцерківський фаховий коледж сервісу та дизайну, Білоцерківський механіко-енергетичний фаховий і Ржищівський індустріально-педагогічний коледжі.

Заступниця начальника КОВА наголосила, що всі 22 заклади професійної освіти Київської області забезпечені укриттями, які повністю задовольняють потребу для розміщення всіх учасників освітнього процесу.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь