Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Торгівля людьми і кафе, бари та ресторани: практичні рекомендації

Дата: 31.07.2023 12:56
Кількість переглядів: 61

   Нічні клуби, бари та ресторани часто використовуються сутенерами та торговцями людьми. Іноді така діяльність приховується від власників барів та їх персоналу, або здійснюється шляхом підкупу одного з працівників. В половині випадків, за даними проекту «Поляріс», жінки, яких експлуатують, є неповнолітніми, проте вживають алкоголь. В результаті у закладу виникає ризик втратити ліцензію на продаж алкогольних напоїв, що часом означає крах бізнесу.

  Власники і персонал таких закладів можуть допомогти протидіяти торгівлі людьми і іншим пов’язаним злочинам. Що можна зробити?

1. Допомагати стежити за напоями відвідувачок, щоб мінімізувати шанс потрапляння туди наркотиків. Для цього можна використовувати як спеціальні кришки, так і пропонувати жінкам, які відлучаються, допомогу бармена у нагляді за напоєм.

2. Мати кодове слово на випадок небезпеки. Найпоширенішим у світі кодовим словом є «Коктейль «Анджела» (Анджела шот). «Звичайний» означає просто прохання працівника побути поруч з жінкою, «з льодом» прохання викликати таксі, «з лаймом» – подзвонити до поліції. Інформацію про кодове слово варто повідомити персоналу, надрукувати в меню та на постерах на видному місці та в жіночому туалеті. Крім інформації про кодове слово на плакатах та в меню доцільно розмістити телефон служби таксі, поліції та гарячої лінії 1547.

3. Звертати увагу на незвичну поведінку. До таких ознак можуть належати: жінка виглядає наляканою, покірною, неспокійною, пригніченою, напруженою або нервовою, не реагує на звернення, має ознаки поганої гігієни, втоми, хвороби. Якщо хтось хапатиме жінку за руку, кричатиме та ін. В такому випадку доцільно попросити відвідувача вийти та залучити на допомогу охорону чи викликати поліцію.

4. Якщо жінка знаходиться в стані сильного сп’яніння, їй потрібно допомогти дістатися додому. Наприклад, шляхом виклику таксі та наступного дзвінка таксисту. Якщо хтось з відвідувачів хоче допомогти, перевірте, чи людина, яка везе жінку додому, є її знайомою. Для цього часто просять добровольця набрати жінку по телефону. Якщо він не знає номеру, краще відмовити такому чоловіку та зачекати на таксі.

5. Попередити жінок та поліцію про відвідувачів, які поводять себе нетипово. Більшість працівників знають про небезпечні та неприємні випадки, які траплялися в закладі або поруч з ним. Наприклад, про чоловіка, який чекав у темряві на жінок напідпитку або іншим чином проявляв агресію.

   Не залишаймося байдужими, допоможемо тим, хто у небезпеці!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь