Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

З 1 липня 2023 відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24.02.2023 №168 проведено другий етап індексації пенсій

Дата: 20.07.2023 15:27
Кількість переглядів: 1882

Фото без опису

З 1 липня 2023 відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24.02.2023 №168 “Про індексацію пенсійних і страхових виплат та додаткових заходів щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш вразливих верств населення у 2023 році” проведено другий етап індексації пенсій пенсіонерам, які отримують пенсії по “спеціальних” законах.

Так, перерахунок пенсій, призначених відповідно до Законів України “Про державну службу”, “Про службу в органах місцевого самоврядування”, “Про статус народного депутата України”, “Про наукову і науково-технічну діяльність” проведено автоматично (без звернень пенсіонерів).

Коефіцієнт підвищення встановлено на рівні 1,197, а перерахунку підлягали основні розміри “спеціальних” пенсій (без урахування надбавок та підвищень).

Зазначеною постановою Кабміну передбачено проведення липневої індексації в межах максимального розміру пенсії, який на сьогодні дорівнює десяти прожитковим мінімумам для непрацездатних громадян (2093,00грн. х 10=20930,00грн.). Тобто не підвищувалися пенсії, розмір яких становить 20930 грн, або вище.

В цілому сума підвищення після перерахунку не може бути меншою ніж 100 грн та перевищувати 1500грн.

Крім того, пенсіонери, яких за доцільністю було переведено на пенсії на загальних підставах (відповідно до Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”), можуть у будь— який час звернутися до територіальних органів Пенсійного фонду України для переведення на пенсії за нормами “спеціальних” законів. Заяву на переведення можливо подати особисто, або онлайн - через вебпортал електронних послуг. Перерахунок буде проведено з дня подачі заяви.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь