Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Київщині стартувало відновлення трьох багатоповерхівок у рамках фандрейзингової платформи UNITED24

Дата: 19.05.2023 12:39
Кількість переглядів: 74

На Київщині стартувало відновлення багатоквартирних будинків у рамках напряму «Відновлення» фандрейзингової платформи UNITED24. Про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко у своєму Facebook

«Наразі йдеться про 3 з 18 будинків в області, що були пошкоджені російськими окупантами. Це об’єкти в населених пунктах Мила, Бузова та Гостомель», – зауважив він.

Глобальний проєкт UNITED24 створений за ініціативою Президента України Володимира Зеленського. Його метою є об’єднання людей з усього світу в їхньому бажанні допомогти Україні.

 Руслан Кравченко разом із заступницею міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Наталією Козловською та Постійним представником ПРООН в Україні Яко Сільє 18 травня оглянули хід робіт в одному з будинків у Милі. 

«Декілька місяців тому КОВА, Мінінфраструктури та ПРООН підписали Меморандум про співпрацю та масштабне відновлення 18 багатоповерхівок. Проєкт дозволить повернути в домівки понад 4 тис. мешканців. Орієнтовна вартість відновлення 18 будинків – 800 млн грн. Ми вдячні амбасадорам UNITED24, міжнародним партнерам та всім, хто долучився до збору коштів», – написав голова обладміністрації.

 Руслан Кравченко зазначив, що мова йде про відновлення 3 будинків у Гостомельській, 4 – Дмитрівській, 4 – Бородянській та 7 – Ірпінській громадах. Усі роботи пройдуть з урахуванням сучасних принципів відбудови, зокрема, термомодернізації, аби зменшити споживання енергії.

 Ще одна вимога – прозорість та підзвітність всіх процесів. На кожному об’єкті встановлені онлайн-камери. Усі охочі можуть подивитися, як ведуться роботи, за посиланням.

Голова КОВА наголосив, що відновлення 3 будинків стартувало цього тижня. На інших роботи розпочинатимуться поетапно найближчим часом і мають закінчитися до кінця року.

Він нагадав, що загалом під час бойових дій у Київській області зафіксовано руйнування в 46 територіальних громадах із 69. Критичних руйнувань завдано в Бучанській, Ірпінській, Гостомельській, Бородянській, Макарівській, Дмитрівській та Великодимерській громадах.

 «Перед нами стоїть чітке завдання від Президента та Уряду – створити всі умови, щоб люди якомога швидше могли повернутися до своїх осель. І головне, щоб умови проживання були комфортними», – підсумував Руслан Кравченко.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь