Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Міста Героїв

Дата: 10.04.2023 09:10
Кількість переглядів: 138

Окупанти зайшли в село Гаврилівка, що на Київщині, в перші дні повномасштабної війни. 25 лютого тут пройшла колона ворога з понад 400 одиниць техніки.

Головним укриттям для мешканців села стало підвальне приміщення дитячого садка  «Веселка». У ньому постійно перебувало більше 200 осіб, у тому числі немовлята. 

"Тих, хто намагався виїхати – розстрілювали росіяни. А потім знімали фільм, що це нібито наші розстріляли", — розповідає заступниця директора садка Наталія Мороз. Саме вона змогла облаштувати у підвалі умови для перебування багатьох односельчан.

"Ніхто не міг йти додому. Усі жили тут. Варили їжу. А от коли відключили світло у садочку – варили поруч в квартирі на газу та приносили дітям у садок. Зробили запас продуктів, розподілили ліжка, зробили графік чергувань. А люди до нас йшли і шли" — ділиться жінка.

Зимовий холод не стихав, а 8 березня окупанти зруйнували газопровід — тоді зник газ. Дрова для облаштованої буржуйки рубали надворі. Це було небезпечно, адже окупанти постійно обстрілювали село. 

У підвалі також облаштували ванну кімнату і медичний пункт, де приймали поранених. А в один з днів у підвалі садка прийняли пологи у жінки, яка ховалася від обстрілів.   

Наша перемога складається з тисяч таких неймовірних та безстрашних історій. Так ми перемагаємо російського ворога і повертаємо в наші міста героїв життя.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь