Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Клас безпеки в Узинській громаді

Дата: 24.03.2023 13:57
Кількість переглядів: 108

       24 березня 2023 року в Узинській міській територіальній громаді на базі   опорного закладу загальної середньої освіти «Узинський ліцей №1»  відкрито Клас безпеки. На захід завітали гості з району та області, щоб разом з місцевою владою, педагогічним та учнівським колективом ліцею урочисто відзначити цю подію.

    Клас створено в рамках реалізації Всеукраїнського проєкту «Клас безпеки» спільними зусиллями Узинської міської ради, гуманітарного відділу  та місцевих підрозділів охорони здоров’я, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Національної поліції України.

   Клас безпеки складається з двох локацій, приміщення яких розділені на кілька навчальних зон і обладнані муляжами вибухонебезпечних предметів, інвентарем для домедичної допомоги й пожежної безпеки. Тут діти вивчатимуть не лише теорію, а й практично будуть ознайомлюватися, як правильно надавати першу домедичну допомогу, як діяти під час сигналів оповіщень цивільного захисту, що роботи при пожежі та в інших небезпечних ситуаціях. Для наймолодших школярів створили ігровий куточок, де у формі гри діти також вчитимуть правила безпеки та дорожнього руху. Окрім навчання, в класі можна оглянути речі з зони проведення бойових дій.

      Голова Білоцерківської районної військової адміністрації Людмила Мерзлюк високо оцінила роботу усіх служб, які долучилися до укомплектування Класу безпеки та подякувала владі громади за підтримку та реалізацію Всеукраїнського проєкту.

Очільник громади Віталій Гринчук  подякував усім, хто надав допомогу в облаштуванні приміщення та висловив упевненість у тому, що в усіх освітніх закладах громади з’являться такі класи, над цим продовжують  працювати відповідні служби та керівники  закладів освіти.

  Під час відкриття класу дітям провели практичні заняття досвідчені фахівці ДСНС, ювенальної превенції НП, групи надання домедичної допомоги.

Проведення занять на базі Класу безпеки дозволить у майбутньому сформувати у дітей навички безпечної поведінки у різних ситуаціях.

   З нагоди відкриття класу рятувальники підготували святкове дійство з кольоровими кульками, солодкими подарунками та заняттями, під час яких в ігровій формі намагалися донести дітям важливу інформацію, яка допоможе зберегти життя, дати собі раду в екстремальних умовах, а також навчить відповідально ставитись до власної безпеки.

 У відкритті Класу безпеки взяли участь учні перших, п’ятих та шостих класів, які практично оцінили функціональність проєкту.

  Ініціатор створення класу -  Білоцерківське РУ ГУ ДСНС України у Київській області. Управління  надало методичну допомогу у його створенні. Також ДСНС забезпечила клас макетами пожежного обладнання, справжнім бойовим одягом та касками, протигазами, пожежним інвентарем. Надали зразки сучасних систем протипожежного призначення, наочну агітацію: ігри, буклети, листівки, плакати тощо.

 Тож у відкритті класу взяли участь начальник  Білоцерківського РУ ГУ ДСНС, полковник служби ЦЗ  Віктор Сподін,  начальник відділу агітаційно-пропагандистської роботи ГУ ДСНС у Київській області, підполковник служби ЦЗ Тамара Благовірна,  представники Головного управління ДСНС України в Київській області та  старший інспектор сектору ювенальної превенції РУП ГУНП в Київській області Сергій Остапенко.

    У щойно відкритому класі створені всі умови  дистанційного доступу до занять, для проведення яких будуть залучатися педагогічні працівники, фахівці ДСНС, Нацполіції, медичні працівники, учасники бойових дій, фахівці з мінної безпеки тощо.

 Планом основних заходів цивільного захисту гуманітарного відділу виконавчого комітету Узинської міської ради на 2023 рік передбачено створення таких класів безпеки у кожному закладі освіти  Узинської громади.   

   Гуманітарний відділ  Узинської міської ради  висловлює подяку директору ОЗЗСО «Узинський ліцей №1» Бєкетовій Лесі Леонідівні, педагогам цього закладу та начальнику 5-ї ДПРЧ   Мележику Володимиру за відмінне виконання заходів зі  створенні  Класу безпеки.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь