Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Схема розгляду повідомлень про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень

Дата: 20.06.2022 08:48
Кількість переглядів: 174

       Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області інформує щодо окремих питань заохочення викривачів корупційних правопорушень, а саме: відповідно до частини четвертої статті 53 Закону України “Про запобігання корупції” (далі – Закон) державні органи, а також юридичні особи, зазначені у частині другій статті 62 Закону, забезпечують викривачам умови для здійснення повідомлення про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень Закону шляхом, зокрема, впровадження механізмів заохочення та формування культури повідомлення про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень Закону.

Данні умови чітко прописані у постанові правління Пенсійного фонду України від 05 травня 2022 року № 5-1 “Про затвердження Положення про впровадження у Пенсійному фонді України, його територіальних органах та державному підприємстві, що належить до сфери управління Пенсійного фонду України, механізмів заохочення викривачів та формування культури повідомлення про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень Закону України “Про запобігання корупції” зареєстровано в Міністерстві юстиції України 20 травня 2022 року за № 547/37883.

У разі, коли Вам стали відомі факти порушення антикорупційного законодавства працівниками Головного управління ПФУ у Київській області, Ви можете повідомити про це через будь-який зручний для Вас канал комунікації.

Наголошуємо, що особи, які надають допомогу в запобіганні і протидії корупції перебувають під захистом держави (частини 2, 3 статті 53 Закону України «Про запобігання корупції».

Повідомлення може бути подано:

- без зазначення авторства (анонімно)

Анонімне повідомлення про порушення вимог антикорупційного законодавства підлягатиме розгляду, якщо зазначена в ньому інформація стосується конкретної особи, містить конкретні фактичні дані, які можуть бути перевірені.

Анонімне повідомлення про порушення вимог Закону підлягає перевірці у термін не більше п’ятнадцяти днів від дня його отримання. Якщо у вказаний термін перевірити інформацію, що міститься в повідомленні, неможливо, начальник Головного управління продовжує термін розгляду повідомлення до тридцяти днів від дня його отримання.

- із зазначенням авторства

Повідомлення підлягає перевірці у термін не більше тридцяти днів від дня його отримання, за результатами розгляду викривачу надається письмова відповідь.

Повідомлення про порушення вимог Закону може бути як письмовим, так і усним.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь