Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Прес-реліз управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області

Дата: 02.06.2022 12:19
Кількість переглядів: 315

Прес-реліз від 01.06.2022 р.

З початку війни Фонд нарахував допомоги за понад 400 тисяч днів догляду за хворими дітьми

За оперативними даними з початку війни українці провели понад 400 тисяч днів, доглядаючи за хворими дітьми і родичами. Фонд соціального страхування України компенсує втрачений за цей час заробіток, починаючи з першого дня і за весь час догляду. Про це інформує пресслужба виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України.

Матеріальне забезпечення і страхові виплати від Фонду соціального страхування України охоплюють чисельні страхові випадки та продовжують щоденно нараховуватись в умовах воєнного стану.

Зокрема, починаючи з 24 лютого, Фонд прийняв на оплату листки непрацездатності по догляду за хворими рідними на майже 165 мільйонів гривень. Допомоги нараховані для 41 тисячі працюючих українців.

Найбільша кількість листків непрацездатності по догляду видається у разі хвороби дитини застрахованої особи. Тривалість таких лікарняних складає до 14 календарних днів, однак у разі стаціонарного лікування ФССУ здійснює надання допомоги за весь період перебування застрахованої особи у стаціонарі разом із хворою дитиною.

Водночас, у разі хвороби члена сім’ї тривалість лікарняного по догляду не може перевищувати три календарні дні, а у виняткових випадках, з урахуванням тяжкості хвороби та побутових обставин, – не більше семи календарних днів.

Слідкувати за станом фінансування лікарняних працівники можуть онлайн у телеграм-каналі ФССУ: https://t.me/socialfund (необхідно орієнтуватись на дату прийняття Фондом заяви-розрахунку, саме від неї залежить строк виплати лікарняного).

 

Прес-реліз від 02.06.2022

 

З початку року потерпілим (членам їх сімей) виплачено 78,6 млн гривень

 

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області щомісячно здійснює страхові виплати потерпілим (членам їх сімей), кількість яких станом на 01 червня 2022 року становить 3958 осіб, із них: осіб з інвалідністю I групи – 82, II групи – 400 осіб, III групи – 1749 осіб, а також 1447 потерпілих, які мають відсоток втрати працездатності без групи інвалідності, та 280 осіб, які мають право на щомісячні страхові виплати в разі втрати годувальника.

Так, з початку року потерпілим (членам їх сімей) виплачено 78,6 млн гривень.

У структурі страхових виплат основна частина припадає на щомісячні страхові виплати – 76,3 млн гривень.

Сума витрат на щомісячні страхові виплати в разі часткової чи повної втрати працездатності, що компенсує відповідну частину втраченого заробітку потерпілим, склала 71,5 млн гривень. Сума витрат на щомісячні страхові виплати особам, що мають на це право в разі втрати годувальника, склала 4,8 млн гривень. Одноразова допомога в разі стійкої втрати професійної працездатності призначена 9 потерпілим на суму 149,4 тис. гривень. Сума одноразової допомоги утриманцям у разі смерті потерпілого склала 47,6 тис. гривень. Ця допомога була нарахована 3 сім’ям і склала 692,5 тис. гривень.

Допомога у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю до відновлення працездатності або встановлення інвалідності призначена 131 потерпілому на суму 1,4 млн гривень.

 

Прес-реліз від 02.06.2022

 

З початку року управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування Київщини зареєструвало 217 повідомлень про нещасні випадки на виробництві та профзахворювання

 

З початку року відділення управління зареєстрували 217 повідомлень про нещасні випадки та гострі професійні захворювання, в т. ч. 23 – зі смертельним наслідком.

Порівняно з відповідним періодом попереднього року кількість повідомлень зменшилась на 63%, а із смертельним наслідком зменшилась на 32 відсотки.

Це зумовлено зменшенням втричі кількості повідомлень про гострі профзахворювання медпрацівників на COVID-19. Питома вага таких випадків становить 69% (150, з яких 2 – смертельні) від загальної кількості отриманих повідомлень з початку року.

За результатами розслідування (спеціального розслідування) пов’язаними з виробництвом (страховими) визнано 87 випадків, з яких 1 – смертельний.

Порівняно з відповідним періодом попереднього року кількість пов’язаних з виробництвом випадків зменшилась у 7 разів, а смертельних зменшилась у 17 разів.

Найбільше потерпілих у страхових нещасних випадках і гострих профзахворюваннях зареєстровано у відділеннях: м. Біла Церква – 20, Білоцерківському – 24, Фастівському – 7, Богуславському – 7. На зазначені відділення припадає 67% всіх потерпілих у страхових випадках по Київській області.

Надійшло 14 повідомлень про нещасні випадки, що сталися з працівниками під час виконання трудових обов’язків і пов’язані з веденням бойових дій, у т. ч. 6 – про групові. Через збройну агресію росії постраждали 20 працівників, з яких 8 – загинули.

Найбільше таких випадків сталося у Бучанському районі – 11 (Пісківська, Макарівська, Вишнівська, Білогородська об’єднані територіальні громади).

Усі працівники, які постраждали під час роботи внаслідок бойових дій, після завершення розслідувань та визнання випадків пов’язаними з виробництвом на підставі складених актів за формою Н-1/П будуть забезпечені Фондом соціального страхування України страховими виплатами і медико-соціальними послугами. Також одноразові грошові допомоги і щомісячні страхові виплати призначаються для членів сімей загиблих працівників.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь