Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Прес-реліз управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області

Дата: 02.06.2022 12:19
Кількість переглядів: 321

Прес-реліз від 01.06.2022 р.

З початку війни Фонд нарахував допомоги за понад 400 тисяч днів догляду за хворими дітьми

За оперативними даними з початку війни українці провели понад 400 тисяч днів, доглядаючи за хворими дітьми і родичами. Фонд соціального страхування України компенсує втрачений за цей час заробіток, починаючи з першого дня і за весь час догляду. Про це інформує пресслужба виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України.

Матеріальне забезпечення і страхові виплати від Фонду соціального страхування України охоплюють чисельні страхові випадки та продовжують щоденно нараховуватись в умовах воєнного стану.

Зокрема, починаючи з 24 лютого, Фонд прийняв на оплату листки непрацездатності по догляду за хворими рідними на майже 165 мільйонів гривень. Допомоги нараховані для 41 тисячі працюючих українців.

Найбільша кількість листків непрацездатності по догляду видається у разі хвороби дитини застрахованої особи. Тривалість таких лікарняних складає до 14 календарних днів, однак у разі стаціонарного лікування ФССУ здійснює надання допомоги за весь період перебування застрахованої особи у стаціонарі разом із хворою дитиною.

Водночас, у разі хвороби члена сім’ї тривалість лікарняного по догляду не може перевищувати три календарні дні, а у виняткових випадках, з урахуванням тяжкості хвороби та побутових обставин, – не більше семи календарних днів.

Слідкувати за станом фінансування лікарняних працівники можуть онлайн у телеграм-каналі ФССУ: https://t.me/socialfund (необхідно орієнтуватись на дату прийняття Фондом заяви-розрахунку, саме від неї залежить строк виплати лікарняного).

 

Прес-реліз від 02.06.2022

 

З початку року потерпілим (членам їх сімей) виплачено 78,6 млн гривень

 

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області щомісячно здійснює страхові виплати потерпілим (членам їх сімей), кількість яких станом на 01 червня 2022 року становить 3958 осіб, із них: осіб з інвалідністю I групи – 82, II групи – 400 осіб, III групи – 1749 осіб, а також 1447 потерпілих, які мають відсоток втрати працездатності без групи інвалідності, та 280 осіб, які мають право на щомісячні страхові виплати в разі втрати годувальника.

Так, з початку року потерпілим (членам їх сімей) виплачено 78,6 млн гривень.

У структурі страхових виплат основна частина припадає на щомісячні страхові виплати – 76,3 млн гривень.

Сума витрат на щомісячні страхові виплати в разі часткової чи повної втрати працездатності, що компенсує відповідну частину втраченого заробітку потерпілим, склала 71,5 млн гривень. Сума витрат на щомісячні страхові виплати особам, що мають на це право в разі втрати годувальника, склала 4,8 млн гривень. Одноразова допомога в разі стійкої втрати професійної працездатності призначена 9 потерпілим на суму 149,4 тис. гривень. Сума одноразової допомоги утриманцям у разі смерті потерпілого склала 47,6 тис. гривень. Ця допомога була нарахована 3 сім’ям і склала 692,5 тис. гривень.

Допомога у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю до відновлення працездатності або встановлення інвалідності призначена 131 потерпілому на суму 1,4 млн гривень.

 

Прес-реліз від 02.06.2022

 

З початку року управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування Київщини зареєструвало 217 повідомлень про нещасні випадки на виробництві та профзахворювання

 

З початку року відділення управління зареєстрували 217 повідомлень про нещасні випадки та гострі професійні захворювання, в т. ч. 23 – зі смертельним наслідком.

Порівняно з відповідним періодом попереднього року кількість повідомлень зменшилась на 63%, а із смертельним наслідком зменшилась на 32 відсотки.

Це зумовлено зменшенням втричі кількості повідомлень про гострі профзахворювання медпрацівників на COVID-19. Питома вага таких випадків становить 69% (150, з яких 2 – смертельні) від загальної кількості отриманих повідомлень з початку року.

За результатами розслідування (спеціального розслідування) пов’язаними з виробництвом (страховими) визнано 87 випадків, з яких 1 – смертельний.

Порівняно з відповідним періодом попереднього року кількість пов’язаних з виробництвом випадків зменшилась у 7 разів, а смертельних зменшилась у 17 разів.

Найбільше потерпілих у страхових нещасних випадках і гострих профзахворюваннях зареєстровано у відділеннях: м. Біла Церква – 20, Білоцерківському – 24, Фастівському – 7, Богуславському – 7. На зазначені відділення припадає 67% всіх потерпілих у страхових випадках по Київській області.

Надійшло 14 повідомлень про нещасні випадки, що сталися з працівниками під час виконання трудових обов’язків і пов’язані з веденням бойових дій, у т. ч. 6 – про групові. Через збройну агресію росії постраждали 20 працівників, з яких 8 – загинули.

Найбільше таких випадків сталося у Бучанському районі – 11 (Пісківська, Макарівська, Вишнівська, Білогородська об’єднані територіальні громади).

Усі працівники, які постраждали під час роботи внаслідок бойових дій, після завершення розслідувань та визнання випадків пов’язаними з виробництвом на підставі складених актів за формою Н-1/П будуть забезпечені Фондом соціального страхування України страховими виплатами і медико-соціальними послугами. Також одноразові грошові допомоги і щомісячні страхові виплати призначаються для членів сімей загиблих працівників.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь