Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Білоцерківському районі проживає більше 47 тисяч евакуйованих осіб

Дата: 01.04.2022 15:37
Кількість переглядів: 335

Начальник Білоцерківської районної військової адміністрації Людмила Мерзлюк провела робочу нараду  з головами територіальних громад Білоцерківського району.

До порядку денного було внесено більше десяти питань, значна частина з яких стосувалася забезпечення державних гарантій внутрішньо переміщеним особам.

Зокрема, під час наради розглянули особливості реалізації положень постанов КМУ №269 та  №332, які передбачають  здійснення реєстрації внутрішньо переміщених осіб та дотримання порядку надання допомоги на їх проживання і компенсації витрат на оплату житлово-комунальних послуг, забезпечення зазначеної категорії осіб  продуктами харчування та лікарськими засобами, надання належних медичних послуг, підписання декларацій з сімейними лікарями за місцем тимчасового проживання тощо.

Людмила Мерзлюк дала доручення посилити роз’яснювальну роботу  щодо особливостей реєстрації внутрішньо переміщених осіб для отримання відповідних соціальних допомог, включаючи й використання Порталу Дія.

Також під час наради розглянули стан  проведення освітнього процесу. Наразі усі заклади освіти району працюють в онлайн режимі. Керівник району наголосила на необхідності створення належних умов для  долучення до освітнього процесу всіх дітей, які тимчасово проживають на території Білоцерківщини.

-    У Білоцерківському районі проживає більше 47 тисяч евакуйованих осіб, з них до 18 років  - більше 12 тисяч. І ми маємо подбати про те, щоб кожна молода людина мала можливість долучитися до повноцінного освітнього процесу у кожній громаді, у кожному населеному пункті, - наголосила Людмила Мерзлюк, звертаючись  до голів громад.

Ще одне важливе питання, яке підняла голова адміністрації під час наради, стосувалося стану проходження  посівної кампанії  в усіх сільськогосподарських підприємствах району. Людмила Мерзлюк зазначила, що погодні умови сприяють проведенню всіх необхідних робіт, є належна державна підтримка аграріїв, тому потрібно зробити все, щоб жоден шматок  поля на не залишився незасіяним.

Окрім того, учасники наради розглянули ще кілька питань, які стосувалися особливостей діяльності в умовах воєнного стану, зміцнення обороноздатності регіону, функціонування блок-постів, відновлення транспортного сполучення  тощо.

З усіх питань порядку денного було прийнято відповідні рішення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь