Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Гаряча лінія» з Ольгою Шульгою: Зміни по оподаткуванню ПДВ операцій з постачання  сільськогосподарської продукції

Дата: 19.04.2021 08:10
Кількість переглядів: 343

   На запитання платників податків відповідала начальниця Білоцерківського відділу камеральних перевірок управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків ГУ ДПС у Київській області Ольга Шульга.

   Під час сеансу телефонного зв’язку платники цікавилися змінами по оподаткуванню податком на додану вартість з 1 березня 2021 року, внесеними Законом України від 25 лютого 2021 року № 1115-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки податку на додану вартість з операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції», а саме:

Питання: Чи застосовується ставка ПДВ у розмірі 14 відсотків до операцій з постачання послуг ?

Відповідь: Ні, згідно внесених змін, пункт 193.1 статті 193 Податкового Кодексу України доповнено підпунктом «г» , а саме: новою ставкою податку у розмірі 14 відсотків , яка застосовується лише для операцій постачання та при імпорті сільгосппродукції.

Питання: За якою ставкою оподатковуються операції з постачання жита ( 1002) на території України, якщо аванс  був  отриманий до 01 березня 2021 року?

Відповідь: Згідно п. 541 підрозділу 2 розділу XX Податкового Кодексу України у разі, коли отримання авансу відбулось в період дії ставки 20 відсотків, а відвантаження відбуватиметься в період дії ставки 14 відсотків - то в цьому випадку до всієї операції буде застосовуватися ставка 20 відсотків.

Питання: Яку ставку слід застосовувати при проведенні коригування податкових зобов’язань при зміні договірної (контрактної) вартості продукції (товарів), якщо поставка відбулася до 01.03.2021 року?

Відповідь: У разі, якщо відбувається зміна ціни на товар, поставлений під час дії ставки 20 відсотків – то  в цьому випадку слід також застосовувати при коригуванні  теж ставку 20 відсотків.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь