Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Прес-реліз управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області

Дата: 15.03.2021 14:17
Кількість переглядів: 539

 

Прес-реліз від 11.03.2021 р.

 

Верифікація виплат буде розширена на всі допомоги за лікарняними листками

 

Допомоги по тимчасовій втраті працездатності, а також по вагітності та пологах будуть проходити процес верифікації. Верифікація виплат від Фонду соціального страхування України має забезпечити цільове використання коштів та мінімізувати ризик помилок при здійсненні виплат. При цьому, верифікація не вплине на строки фінансування матеріального забезпечення від Фонду.

Найближчим часом буде опрацьовано технічні питання інформаційного обміну для проведення верифікації, підписано відповідний протокол і оновлений договір із Міністерством фінансів України, а також розроблено механізм надання рекомендацій у разі виявлення невідповідностей даних.

Про це було домовлено на ініційованій Міністерством соціальної політики робочій нараді 10 березня. Участь у заході взяли представники ФССУ, Міністерства фінансів і Міністерства соцполітики.

Також під час круглого столу Комітету ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів 11 березня було обговорено прогрес і проблемні питання впровадження верифікації.

Верифікація виплат буде здійснюватися для всіх видів матеріального забезпечення і страхових виплат Фонду соціального страхування України. Зокрема, буде впроваджено механізми превентивної верифікації, яка дозволить упередити здійснення нецільових видатків.

Нагадаємо, раніше реалізація верифікації була розпочата для страхових виплат, які ФССУ здійснює для потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві або профзахворювань, а також членів їх сімей. Про це інформує пресслужба виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України.

 

Працівники управління соцстраху Київщини зустрілися з керівником Київського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства Миколою Хобзеєм

 

Сьогодні, 11 березня, відбулася робоча зустріч заступниці начальника управління – начальниці фінансово-економічного відділу управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області Ірини Крещенської, начальниці відділу медичних та соціальних послуг Тетяни Мельник з керівником Київського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства Міністерства соціальної політики України Миколою Хобзеєм.

У ході зустрічі було окреслено основні напрямки співпраці, зокрема, щодо можливостей забезпечення потреб потерпілих на виробництві Київщини технічними засобами реабілітації.

Минулоріч обласне управління забезпечило медичними та соціальними послугами 310 потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань на суму 8152 тис. гривень.

Зважаючи на карантинні обмеження, які впливають на роботу транспорту, а також віддаленість підприємств, які займаються виготовленням протезно-ортопедичних виробів, сторони домовилися зосередити свої зусилля на таких завданнях як усунення перешкод на шляху до надання послуг.

Микола Хобзей зауважив, що на очолюваному ним підприємстві проведено оновлення менеджменту, всі зусилля працівників направлено на оновлення асортименту продукції та послуг, удосконалення комплектуючих та матеріалів, що дозволить гнучко реагувати на різноманітні потреби осіб з інвалідністю.

Нагадаємо, що Київське казенне експериментальне протезно-ортопедичне підприємство - одне з найстаріших протезно-ортопедичних підприємств в Україні. Незважаючи на солідний вік, підприємство є провідним у галузі і стабільно займає лідируючі позиції на ринку протезно-ортопедичних виробів.

Київське казенне експериментальне протезно-ортопедичне підприємство має потужну матеріально-технічну базу, оснащене сучасним обладнанням, що дозволяє виготовити протезно-ортопедичні вироби за новими прогресивними технологіями із застосуванням закордонних та вітчизняних комплектуючих провідних виробників. Серед інших, це виробники Німеччини (OttoBock), Сполучених штатів Америки (Freedom Innovations, TouchBionics), Японії (Swan, Nabtesco). Окрім того, на підприємстві функціонує сервісний центр, що надає послуги з гарантійного та післягарантійного обслуговування технічних засобів реабілітації.

 

Прес-реліз від 12.03.2021 р.

 

Кількість нещасних випадків без врахування профзахворювань на COVID-19 зменшилась

 

На підприємствах Київщини упродовж минулого року сталося 566 нещасних випадків, на які складено акти за формою Н-1/П (пов’язані з виробництвом), що втричі більше, ніж у 2019 році. З них 401 – випадки гострого професійного захворювання працівників закладів охорони здоров’я на COVID-19. Гострі профхвороби склали за підсумками минулого року 71% від загальної кількості нещасних випадків.

Водночас, без врахування гострих професійних захворювань на COVID-19 кількість нещасних випадків зменшилась на 12% – з 187 у 2019 році до 165 у 2020-му. Кількість смертельно травмованих осіб зменшилась з 26 до 10 потерпілих, або на 62%.

За результатами розслідування найбільша кількість страхових нещасних випадків без урахування гострих професійних захворювань зареєстрована у Києво-Святошинському відділенні (24,8%), Бориспільському відділенні (10,9%), місті Біла Церква (9,1%), Ірпінському відділенні (8,5%) та Броварському відділенні (7,9%). Кількість травмованих осіб у цих районах складає 61,2% від загальної кількості травмованих по Київській області.

Нагадаємо, у разі настання нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання Фонд здійснює для потерпілих такі виплати:

1) допомогу у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю до відновлення працездатності або встановлення інвалідності;

2) одноразову допомогу в разі стійкої втрати професійної працездатності або смерті потерпілого;

3) щомісячну страхову виплату в разі часткової чи повної втрати працездатності, що компенсує відповідну частину втраченого заробітку потерпілого;

4) страхову виплату потерпілому у розмірі його середньомісячного заробітку при тимчасовому переведенні його на легшу нижче оплачувану роботу;

5) щомісячну страхову виплату особам, які мають на неї право в разі смерті потерпілого;

6) відшкодування вартості ритуальних послуг, пов’язаних з похованням.

Крім того, у разі настання страхового випадку за кошти Фонду здійснюється надання медичних і соціальних послуг. Зокрема, фінансується лікування всіх прямих наслідків страхового випадку до відновлення здоров’я або упродовж усього життя потерпілого у разі визначеної в цьому потреби, проходження курсу оперативної реабілітації на базі санаторно-курортних закладів, проведення досліджень, здійснення оперативних втручань, ендопротезування, протезування, забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення тощо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь