Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Білоцерківська ДПІ ГУ ДПС у Київській області інформує:

Дата: 25.01.2021 14:28
Кількість переглядів: 276

Декларування доходів: У яких випадках обов’язково подається декларація про майновий стан і доходи

 

За результатами 2020 року громадяни, які отримали доходи, з яких не було сплачено податок на доходи фізичних осіб, обов’язково подають до податкового органу за своїм місцезнаходженням декларацію про майновий стан і доходи, затверджену наказом Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року № 859» із змінами та доповненнями

Для розрахунку оподатковуваного доходу з декларацією подаються наступні додатки:

?     податкових зобов'язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору з доходів, отриманих від операцій з інвестиційними активами (додаток Ф1);

?     податкових зобов'язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору з доходів, отриманих самозайнятою особою) (додаток Ф2);

?     суми  податку, на яку зменшуються податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб,  у зв’язку з використанням права на податкову знижку (додаток Ф3).

         Обов’язок подання декларації про майновий стан і доходи виникає у наступних випадках:

Ø доходи від підприємницької діяльності на загальній системі оподаткування (ст. 177 ПКУ)

Ø доходи від провадження незалежної професійної діяльності (ст. 178 ПКУ)

Ø доходи, отримані від особи, яка не є податковим агентом (п.п. 168.2.1 п. 168.2 ст. 168 ПКУ)

Ø іноземні доходи (п.п. 170.11.1 п. 170.11 ст. 170 ПКУ)

Ø доходи від операцій з інвестиційними активами (п. 170.2 ст. 170 ПКУ)

Ø доходи від надання в оренду (суборенду), житловий найм (піднайм) нерухомості, якщо орендар є фізичною особою, яка не є суб’єктом господарювання (п.п. 170.1.5 п. 170.1 ст. 170)

Ø від успадкування чи отримання в дарунок коштів, майна, майнових чи немайнових прав від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступеня споріднення, крім спадкоємців-нерезидентів (п.174.3 ст. 174 ПКУ)

Ø за ухвалою суду, за яким прийнято рішення про зміну власника та перехід права власності на рухоме майно (п.п 173.4 ст. 173 ПКУ)

Ø у вигляді суми заборгованості, за якою минув строк позовної давності у сумі, що перевищує 50 відсотків місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року (п.п. 164.2.7 п. 164.2 ст. 164 ПКУ)

Ø у разі отримання благодійної допомоги, відповідно до п.п. 165.1.54 п. 165.1 ст. 165 ПКУ, у сумі, що перевищує граничний розмір, встановлений абз.  «б» п.п. 170.7.8 п. 170.7 ст. 170 ПКУ (тобто 500 розмірів МЗП встановленої на 01 січня звітного року), або використану не за цільовим призначенням

Ø у разі отримання цільової благодійної допомоги не використаної та не повернутої благодійнику у строки визначені законодавством (п.п. 170.7.5 п. 170.7 ст. 170)

Ø у разі отримання нецільової благодійної допомоги, у разі якщо загальна сума такої допомоги перевищує граничний розмір, установлений п.п. 169.4.1 п. 169.4 ст. 169 ПКУ (тобто місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, помноженого на 1,4 та округленого до 10 грн.)  (п.п. 170.7.3 п. 170.7 ст. 170)

Ø у разі отримання додаткового блага у вигляді основної суми боргу (кредиту), прощеного (анульованого) кредитором у сумі, що  перевищує 25 відсотків однієї мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного податкового року (п.п. «д» п.п. 164.2.17 п. 164.2 ст. 164 ПКУ)

Ø доходи, отримані від продажу власної сільськогосподарської продукції, у

випадках передбачених п.п. 165.1.24 п. 165.1 ст. 165 ПКУ.

 

Білоцерківська ДПІ

ГУ ДПС у Київській області

 

Легалізація праці: Заробітна плата не нижча від визначеної законом

Статтею 43 Конституції України встановлено, що кожен громадянин має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя, на належні умови праці, на гідну та офіційну заробітну плату. Тому, тільки оформлення трудових відносин та відповідальність роботодавців, надасть можливість зберегти бізнес та втримати досвідчених фахівців. За недотримання трудового законодавства на роботодавця можуть бути накладені відповідні штрафні санкції.

Крім того, роботодавець повинен забезпечити повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України

Відповідно до Порядку затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 року № 413 із змінами та доповненнями (далі – Порядок № 413), повідомлення про прийняття працівника на роботу подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою (крім повідомлення про прийняття на роботу члена виконавчого органу господарського товариства, керівника підприємства, установи, організації) до територіальних органів Державної податкової служби (далі – ДПС) за місцем обліку їх як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за формою згідно з додатком до Порядку № 413 до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором одним із таких способів:

? засобами електронного зв’язку з використанням кваліфікованого електронного підпису відповідальних осіб відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу та електронних довірчих послуг;

? на паперових носіях разом з копією в електронній формі, якщо трудові договори укладено не більше ніж із п’ятьма особами.

Білоцерківська ДПІ

ГУ ДПС у Київській області

Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь