Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Прес-реліз управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області від 12.08.2020р.

Дата: 17.08.2020 13:24
Кількість переглядів: 253

Видатки за лікарняними зросли на 6,7 млн гривень за підсумками липня

 

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області прийняло протягом липня 2020 року до оплати заяви-розрахунки для надання допомоги з тимчасової втрати працездатності на суму 29,8 млн гривень. Це на 22% або 6,7 млн гривень більше, ніж у червні 2020 року.

У липні за компенсацією втраченого заробітку за лікарняними листками звернулись 4,1 тисяча застрахованих осіб. Загалом вони провели на лікарняному понад 89,9 тис днів.

Середньоденний розмір допомоги від ФССУ за цей період склав 331,2 гривень.

Нагадаємо, що відповідно до Закону № 1105 робочі органи Фонду здійснюють фінансування страхувальників протягом десяти робочих днів після надходження заяви-розрахунку на виплату матеріального забезпечення застрахованим особам.

 

У липні цього року управління соцстраху Київщини направило на фінансування декретних 26,6 млн гривень

 

Протягом липня 2020 року управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області прийняло до оплати заяви-розрахунки для фінансування допомоги по вагітності та пологах на суму 26,6 млн грн. Це на 40% або 10,7 млн гривень більше, ніж у червні 2020 року.

Загалом виплати нараховано для більше 737 працюючим жінкам за понад 95,6 тис днів перебування у декретних відпустках.

Середньоденний розмір допомоги по вагітності та пологах у липні склав 278,2 гривні.

Нагадаємо, допомога по вагітності та пологах у розмірі 100% середньої заробітної плати надається працюючим жінкам за рахунок коштів Фонду соціального страхування України за весь період відпустки у зв’язку із вагітністю та пологами.

 

За перше півріччя фахівці управління Фонду соцстраху Київщини перевірили понад 2,5 тис. лікарняних. Майже кожен п’ятий видано з порушеннями

 

Фахівцями відділу перевірки обґрунтованості видачі листків непрацездатності управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області в перше півріччі 2020 року перевірено 2539 листків непрацездатності під час планових та позапланових перевірок закладів охорони здоров’я та страхувальників з питань обґрунтованості видачі та продовження листків непрацездатності застрахованим особам.

При здійсненні перевірок закладів охорони здоров’я виявлено, що 79 листків непрацездатності видано з порушеннями Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, або 3,1% від загальної кількості перевірених лікарняних.

За результатами перевірок страхувальників встановлено, що 507 листків непрацездатності видано з порушенням Інструкції про порядок заповнення листка непрацездатності, а це майже кожен п’ятий листок непрацездатності від загальної кількості перевірених листків.

За результатами перевірок закладів охорони здоров’я Київщини по необґрунтовано виданих (продовжених) листках непрацездатності підготовлено та надіслано 29 претензій, за результатами розгляду яких Фонду відшкодовано майже 45 тис. гривень. Також попереджена виплата по п’яти необґрунтовано виданих (продовжених) листків непрацездатності терміном 36 календарних днів на суму понад 14 тис. гривень та притягнуто до дисциплінарної відповідальності трьох лікарів, які порушили правила оформлення, видачі та продовження листків непрацездатності.

 

Потерпілі на виробництві отримали 13,6 млн. гривень щомісячних страхових виплат у липні

 

Щомісяця потерпілі внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, а також члени їх родин у разі смерті потерпілих отримують від Фонду соціального страхування України страхові виплати, які компенсують втрачений заробіток залежно від ступеня стійкої втрати працездатності.

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області профінансувало щомісячні страхові виплати за липень для майже 4,4 тис. осіб. Видатки склали 13,6 млн. гривень.

Право на таку виплату настає з дня визначення МСЕК стійкої втрати професійної працездатності. Розмір щомісячної страхової виплати встановлюється відповідно до ступеня втрати працездатності та середньомісячної заробітної плати потерпілого перед настанням страхового випадку. При цьому, максимальний розмір щомісячної страхової виплати не повинен перевищувати 10 розмірів прожиткового мінімуму. Мінімальний розмір призначеної щомісячної страхової виплати потерпілому у перерахунку на 100% втрати професійної працездатності не може бути меншим за прожитковий мінімум.

Нагадаємо, упродовж січня - червня 2020 року управління направило майже 75 млн. гривень на щомісячні страхові виплати. Це на 1,7 млн. грн., або 2,3% більше, ніж за відповідний період минулого року.

 

 

На Київщині кількість померлих працівників збільшилась на 19% за підсумками січня -липня

 

За підсумками перших семи місяців 2020 року управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області надало допомоги на поховання родинам 293 застрахованих осіб, які померли у період трудової діяльності та чия смерть не пов’язана з виробничими факторами. Це на 19% більше, ніж за відповідний період минулого року.

Допомоги були виплачені сім’ям померлих або особам, які здійснили поховання, у розмірі 4,1 тис гривень. Загалом у січні–липні поточного року на цей напрям фінансування було направлено 1,201 млн гривень.

Призначення допомоги здійснюється на підставі свідоцтва про смерть, виданого центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державної реєстрації актів громадянського стану, виконавчим органом сільської, селищної чи міської (крім міст обласного значення) ради та оригіналу витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть для отримання допомоги на поховання або оригіналу довідки про смерть, виданої для отримання допомоги на поховання.

Також упродовж січня–липня обласне управління відшкодувало вартість поховання одного потерпілого на виробництві, чия смерть настала внаслідок нещасного випадку під час виконання професійних обов’язків або профзахворювання. На це направлено 3 тис гривень.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь