Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Прес-реліз управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області

Дата: 15.05.2020 10:39
Кількість переглядів: 231

Видатки за лікарняними зросли на 8,2 млн гривень за підсумками квітня

   Упродовж квітня цього року управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області прийняло до оплати заяви-розрахунки для надання допомог з тимчасової втрати працездатності на суму 39,41 млн гривень. Це на 26,2% або 8,2 млн гривень більше, ніж у квітні 2019 року.

   У минулому місяці за компенсацією втраченого заробітку за лікарняними листками звернулося 8,4 тис. застрахованих, тобто офіційно працевлаштованих осіб. Загалом вони провели на лікарняному 113,2 тисяч днів.

   Середньоденний розмір допомоги від Фонду за цей період склав 347,99 гривень.

   До статистичних даних включені листки непрацездатності, за якими роботодавці подали відповідні заяви-розрахунки до управління Фонду соціального страхування України у Київській області упродовж квітня цього року.

Видатки управління соцстраху Київщини за допомогами по вагітності та пологах у квітні зросли на 76,3%

  Видатки управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області за допомогами по вагітності та пологах у квітні зросли на 76,3% – упродовж минулого місяця на оплату прийнято заяви-розрахунки для фінансування декретних на суму 17,1 млн грн проти 9,7 млн грн у квітні 2019 року.

  Загалом виплати нараховано для 533 працюючих жінок за 56,3 тис. днів перебування у декретних відпустках.

   Середньоденний розмір допомоги по вагітності та пологах у квітні склав 302,80 гривень.

   У загальних випадках тривалість відпустки по вагітності та пологах, за кожен день якої Фонд компенсує втрачений заробіток, складає 126 календарних днів (70 днів до передбачуваного дня пологів і 56 днів після пологів). А в разі передчасних або багатоплідних пологів, виникнення ускладнень під час пологів або в післяпологовому періоді, додатково до основного видається листок непрацездатності тривалістю 14 днів, який також підлягає оплаті за кошти ФССУ. Тривалість листка непрацездатності у зв’язку із вагітністю та пологами для жінок, віднесених до 1–3 категорій осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, становить 180 календарних днів.

 

Фонд компенсує 50% втраченого заробітку за лікарняними через ізоляцію від COVID-19

   Перелік причин тимчасової непрацездатності, за якими Фонд соціального страхування України здійснює фінансування допомог, доповнено ізоляцією від COVID-19.

   За відповідними лікарняними листками Фонд здійснить компенсацію 50% втраченого заробітку незалежно від тривалості страхового стажу, починаючи з шостого дня непрацездатності (перші 5 днів фінансує роботодавець).

   Право на таку допомогу від ФССУ мають застраховані особи за період перебування в спеціалізованих закладах охорони здоров’я, а також на самоізоляції під медичним наглядом у зв’язку з проведенням заходів, спрямованих на запобігання виникнення та поширення коронавірусної хвороби, а також локалізацію та ліквідацію її спалахів та епідемій.

   Видача лікарняних листків, які є виключною підставою для нарахування зазначених виплат від Фонду, на сьогодні унормована. МОЗ України спільно із ФССУ проведено селекторну нараду з департаментами (управліннями) охорони здоров’я обласних (міських) держадміністрацій щодо оформлення таких документів.

   Для фінансування допомоги, на підставі отриманого від працівника лікарняного листка із зазначенням причини непрацездатності «ізоляція від COVID-19–11» роботодавець оформлює заяву-розрахунок, у якій вказує причину непрацездатності – 11, тобто ізоляція від COVID-19. Про це інформує пресслужба виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України.

Уряд розширив перелік професійних захворювань для захисту медпрацівників

   Уряд 13 травня цього року ухвалив рішення про доповнення переліку професійних захворювань, які можуть отримати медичні працівники внаслідок своєї професійної діяльності, коронавірусною хворобою COVID-19. Існуючий перелік профзахворювань містить близько 100 найменувань, в т. ч. і такі інфекційні хвороби, як туберкульоз, гепатити, СНІД.

   Таке рішення посилить захист прав та інтересів медичних та інших працівників, які безпосередньо задіяні у ліквідації епідемії та лікуванні пацієнтів із захворюванням на коронавірус.

   Крім того, Міністерство охорони здоров'я отримало повноваження визначати перелік професій та посад таких працівників, аналогічно тому, як МОЗ визначив перелік медпрацівників, яким встановлюється доплата за роботу з коронавірусом (наказ МОЗ № 768 від 02.04.2020).

   Довідково: До професійних захворювань належать такі захворювання, які виникли внаслідок професійної діяльності працюючого та зумовлені виключно або переважно впливом шкідливих речовин, певних видів робіт та інших факторів, пов’язаних з роботою, однократного впливу на працівника шкідливих факторів фізичного, біологічного та хімічного характеру.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь