Семінар - нарада з організації харчування в закладах дошкільної та загальної середньої освіти Узинської ОТГ
19 лютого 2020 року за спільної ініціативи Білоцерківського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області та Узинської міської ради на базі Узинської гімназії проведено семінар-нараду з питань вимог законодавства до операторів ринку щодо забезпечення простежуваності, основних принципів до безпечності харчових продуктів, дотримання гігієнічних норм при транспортуванні харчових продуктів. Цільова аудиторія заходу - керівники, медсестри, кухарі закладів освіти, уповноважені представники управління Держпродспоживслужби, постачальники харчових продуктів та продовольчої сировини.
У нараді взяли участь Узинський міський голова Віталій Гринчук, заступник міського голови Оксана Кравченко; Володимир Вовкотруб - начальник Білоцерківського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області, Андрій Зінченко - заступник начальника управління, та провідні фахівці управління Євген Бобокал, Ліна Чмирук, Ганна Шелест; начальник гуманітарного відділу виконавчого комітету Узинської міської ради Юрій Мар'яновський та головний спеціаліст гуманітарного відділу Ярослава Кушнір.
В ході наради учасники обговорили питання особливостей розробки та впровадження в закладах освіти постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), забезпечення умов зберігання та транспортування харчових продуктів та продовольчої сировини, гарантії якості та безпечності харчових продуктів.
Також провідними фахівцями Білоцерківського міськрайонного управління узагальнено результати проведення позапланових перевірок у закладах освіти на предмет дотримання санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності харчових продуктів.