Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Узинська громада вшановує учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 13.02.2020 11:40
Кількість переглядів: 336

      15 лютого 1989 року –  особливий день в історичному календарі. Закінчилася десятилітня ніким і нікому не оголошена трагічна війна,  але в людській пам’яті вона буде жити довго, бо її історія написана кров’ю солдат і сльозами  жінок і матерів, обелісками з залізними зірочками.  Ми  віддаємо шану мужності та героїзму  воїнам,  які  виконували непросту місію на території чужої держави.

      В Узинському Будинку культури відбулося  урочисте зібрання та святковий концерт  з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31-ї річниці виведення військ з Афганістану. У заході взяли участь  жителі Узинської громади,  представники влади та трудових колективів, громадські організації,  кадети Узинської гімназії, ветерани афганської війни.

    З  глибокою шаною до присутніх ветеранів-афганців звернувся Узинський міський голова В.Ю. Гринчук.  Він подякував учасникам бойових дій за мужність і стійкість, за те, що вони з честю та гідністю виконали свій військовий обов’язок, зберегли бойове братерство,  побажав усім міцного здоров’я,  витримки,  добра,  миру  та  вручив  Почесну грамоту  Узинської міської ради  і  грошову премію  районній  організації  Української спілки ветеранів  Афганістану.

    Хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятника воїнам-афганцям  вшанували всіх,  хто загинув на чужині.

    Після офіційної частини на гостей заходу чекав концерт від творчої групи «Ташакор».  У піснях цього гурту  - уся правда про афганську війну. Воїни-інтернаціоналісти, які пройшли війну в Афгані, які знають трагічність цієї війни, подарували усім  присутнім  та своїм побратимам  пісні часів афганської війни, сучасної війни на Сході України, патріотичні пісні про нашу Україну.

    15 лютого мітинг вшанування пам’яті учасників бойових дій і церемонії покладання квітів до пам’ятного знаку воїнам-афганцям. Щороку збираються в цей день воїни-ветерани афганської війни, щоб підтримати один одного, поділитися спогадами, згадати свої бойові будні, розділити біль втрати за тими солдатами і офіцерами, кому не судилося повернутися до рідних домівок.

    Збереження пам’яті про афганську війну – наш святий обов’язок  перед тими, хто загинув у пеклі Афгану й навіки залишився молодим.  Вічна пам’ять воїнам, які загинули  при виконанні свого військового обов’язку,  пам’ять про їх подвиг буде передаватися прийдешнім поколінням.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь