Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років.

Дата: 23.11.2019 17:29
Кількість переглядів: 503

       Голодомор в Україні – не історична минувшина, а трагічна сторінка історії, яка не має терміну давності і забуття. Вона була і залишається незагоєною раною генетичної пам’яті українського народу.

      22 та 23 листопада 2019 року в Узинській громаді пройшли поминальні заходи з нагоди Дня вшанування пам’яті жертв  Голодомору 1932-1933 років «Ми пам’ятаємо! Ми сильні!»

  На Центральному цвинтарі в місті Узин біля пам’ятного знака  жертвам Голодомору 1933-1932 років  запалали поминальні свічки. Небайдужі жителі громади, працівники установ, представники влади та громадських організацій, учнівська молодь прийшли схилити голови  в глибокій жалобі  за нашими односельцями, а також за всіма тими, які загинули голодною смертю, аби зберегти  пам’ять про них заради миру та злагоди в соборній і незалежній Україні.

   Поминальну молитву за упокій невинноубієнних  провів настоятель Церкви Успіння Божої Матері протоієрей Андрій.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

    У цей скорботний день в селі Сухоліси  було організовано відкриття та освячення пам’ятного знака односельцям-великомученикам, які загинули від голоду в ті жахливі для України часи.  На території сільського кладовища  зібралися молоді і старші люди, школярі, представники влади Узинської громади, священнослужитель місцевої церкви.   До присутніх звернувся голова  Узинської громади В.Ю. Гринчук, який закликав усіх пам’ятати  трагічні події часів Голодомору, поважати країну,  її  історію та докласти зусиль, щоб у майбутньому житті українського народу не допустити подібних трагедій.

   Сільський голова В.С. Савчук розповів про ідею встановлення пам’ятного знака односельцям, про небайдужих людей, які зібрали історичні матеріали. Він щиро подякував усім тим, хто допоміг виготовити і встановити  Хрест невинноубієнним.

   Настоятель Спасопреображенського храму отець Тихон освятив пам’ятний знак  жертвам Голодомору, подякував за добру справу та наголосив, що цей знак покликаний  нагадувати нам, що наше майбутнє в наших руках. І ми повинні просити Бога, щоб дав нам наснагу для добрих справ і оберігав від байдужості і вчинення зла.

 На знак пам’яті жертв Голодомору учасники заходу поклали квіти та пшеничні колоски  й хвилиною мовчання вшанували усіх загиблих у роки голодного лихоліття.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

    23 листопада  Узинська громада долучилася до Всеукраїнської акції  «Запали  свічку пам’яті».  У хвилину всенародної скорботи жителі Узинської громади  зібралися на площі міста аби схилили голови в жалобі за мільйонами людей, життя яких у мирний час обірвала голодна смерть на найродючішій у світі землі. А «свічки  пам’яті», запалені у цей день, були красномовним підтвердженням прагнення українців не забувати безпрецедентний злочин у світовій історії.

     Поминальне Богослужіння  за померлими  від голоду у страшні роки Голодомору  провів  настоятель Церкви  Успіння Пресвятої Богородиці отець Ігор.

     Ми повинні  знати правду, шанувати історію рідного народу, пам’ятати біль України!Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь