Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

"Весняне диво" в Узинській громаді. Творча зустріч з письменниками Київщини.

Дата: 22.03.2019 13:10
Кількість переглядів: 1540

Близько семи років роботи з вихованцями літературного гуртка «Пролісок» не минули даремно. Наразі ми маємо творчий доробок, який неодмінно стане історичним надбанням культурної спадщини нашої громади. Гуртківці любять і шанують рідне слово.
Гурток  розпочав заняття на базі НВК «Узиська гімназія» та Узинська ЗОШ І-ІІІ № 2 з вересня 2012 року. Наступного 2013 року, запрацював на базі Узинської ЗОШ № 1. Результат – обдаровані діти, які  чують, як шепоче дощ, як співає квітка, як сміється небо… Першими його гуртківцями стали учні з військово-авіаційного кадетського класу, а згодом до основного складу долучились талановиті юні письменники вище названих закладів. 
Не оминути увагою творчі успіхи вихованців гуртка: Анастасії Панової, Наталії Саченко, Ніки Кухаренко, Любові Згуровець, Юлії Бондаренко, Капітоліни Сороки, Анастасії Іванової, Діани Лаврової – вони з любов’ю пишуть про рідну школу, вчителів, своїх друзів, про свій мальовничий край. На шлях творчої стежини впевнено починають ставати молодші вихованці: Вероніка Нікрашевська, Мргарита Шульга, Мілана Ткаченко, Валерія Здоренко, Давід Барашкін, Поліна Філіпова, Тіна Матвієць, Аліна Маєвська, Діана Кутова, Софія Осадча… 2018 рік став дебютним для вихованців Тарасівського НВК: Каріни Джими, Крістіни Ірмуратової, Діани Гаган, Каріни Попок, Юлії Музики… Вихованці гуртка «Пролісок» під керівництвом Тетяни Царенко – члена Національної спілки письменників України, неодноразово брали уасть в різноманітних літературних конкурсах обласного етапу та здобували перемоги.


21 березня 2019 року в глядацькій залі  Центру молоді «Зоря»  міста Узин відбулося свято творчості та поезії «Весняне диво». У святі взяли  участь вихованці літературного гуртка «Пролісок»  відділу позашкільної роботи  КУ «Центр розвитку дітей та молоді», видатні письменники Київщини, члени Національної спілки письменників України: Анатолій Кульчицький, Василь Трубай, Михайло Карасьов, Володимир Дідківський, Ольга Довгоп’ят, Олександр Хмельовський та самобутня письменниця з села Василів - Ганна Білик. Юні таланти літературного гуртка «Пролісок» презентували свої твори та набували мистецького досвіду від спілкування з талановитими людьми.                     
На свято завітали і почесні гості. Заступник  голови Узинської міської ради – Кравченко Оксана Павлівна, яка  привітала усіх присутніх зі святом та наголосила про важливість виходу у світ дитячого літературного альманаху «Пролісок». Начальник гуманітарного відділу Мар’яновський Юрій Валентинович дав напутнє слово юним гуртківцям. 


Свято провели за підтримки Узинського міського голови – Гринчука Віталія Юрійовича.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь