Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Щодо висвітлення діяльності Фонду соціального страхування України 15.01.2019

Дата: 15.01.2019 16:17
Кількість переглядів: 574

Фото без опису

Фото без опису

ФОНД СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ

УПРАВЛІННЯ ВИКОНАВЧОЇ ДИРЕКЦІЇ ФОНДУ

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

вул. Т. Строкача, 2,  м. Київ, 03148, тел. +38 (044) 403-82-30, e-mail: kr@fssu.gov.ua org.kr@fssu.gov.ua

Прес-реліз від 15.01.2019 р.

 

За IV квартал цього року до відділень та управління виконавчої дирекції Фонду у Київській області звернулося понад 980 осіб

У четвертому кварталі 2018 року до районних (міських) відділень та управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у Київській області усно та письмово звернулося 982 особи. Із загальної кількості зареєстровано 102 письмових звернень та 880 - під час особистого прийому.

Більшість звернень стосується різних питань – 339 звернень, тобто 34,6% від загальної кількості. На другому місці питання виплат по листках непрацездатності, допомоги по вагітності і пологах, допомоги на поховання – 239 звернень або 24,2% від загальної кількості звернень. На третьому місці – лікування в санаторно-курортних закладах - 139 звернень або 14,2%. На четвертому місці – питання медичного обслуговування – 81 звернення або 8,3%.

З початку року скарг на неправомірні дії працівників відділень до управління не надходило, проте надійшло 25 подяк працівникам.

З метою оперативного задоволення законних вимог заявників, адресного вирішення порушених питань громадян у робочих органах виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у Київській області проводяться особисті прийоми потерпілих та страхувальників керівниками управління та відділень, їхніми заступниками та начальниками відділів.

Графіки прийому громадян керівництвом виконавчої дирекції Фонду та фахівцями обласного управління розміщено на стендах інформаційних куточків з питань роботи із зверненнями громадян в усіх відокремлених підрозділах та їх представництвах. Визначено відповідальних працівників за цей напрямок роботи.

Питання щодо стану роботи зі зверненнями громадян є пріоритетними і постійно аналізуються. Всі звернення розглянуто своєчасно, заявникам надано роз'яснення відповідно до вимог чинного законодавства.

В управлінні та відділеннях посилено контроль за своєчасним та об'єктивним розглядом звернень громадян. Налагоджено та регламентовано співпрацю з територіальними органами центральних органів виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями.

Понад 2 млн 700 тис. застрахованих осіб отримали допомоги і страхові виплати від Фонду у 2018 році

Як інформує прес-служба виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України, упродовж 2018 року за оперативними даними Фонд соціального страхування України профінансував здійснення виплат матеріального забезпечення, враховуючи допомогу по тимчасовій втраті працездатності і по вагітності та пологах, для більш ніж 2,5 млн застрахованих осіб на суму біля 12 млрд грн. Страхові виплати щомісяця фінансувались для понад 208 тис. потерпілих на виробництві та членів їх сімей, загальні видатки склали близько 7,8 млрд грн.

Нагадаємо, підставою для нарахування Фондом матеріального забезпечення є подана роботодавцем заява-розрахунок. З 01.10.2018 страхувальникам надано можливість надсилати заяви-розрахунки в електронному вигляді із застосуванням електронного цифрового підпису з метою оптимізації та пришвидшення фінансування.

Право на допомогу по тимчасовій непрацездатності (компенсація втраченого заробітку за лікарняними листками), допомогу по вагітності та пологах виникає з настанням страхового випадку в період роботи (включаючи час випробування та день звільнення), зайняття підприємницькою та іншою діяльністю, якщо інше не передбачено законом. Підставою для призначення є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності, а в разі роботи за сумісництвом – копія листка непрацездатності, засвідчена підписом керівника і печаткою за основним місцем роботи. Також Фондом здійснюється фінансування допомоги на поховання застрахованої особи або члена сім’ї, що перебував на її утриманні.

Страхові виплати у зв’язку із травмою на виробництві або професійним захворюванням призначаються з дня встановлення інвалідності та виплачуються Фондом щомісячно. Крім того, Фонд соціального страхування України здійснює фінансування допомоги по тимчасовій непрацездатності внаслідок нещасного випадку та забезпечення медико-соціальними послугами, враховуючи всі витрати на лікування. З дня визначення МСЕК стійкої втрати професійної працездатності настає право потерпілого на отримання одноразової допомоги.

У 2018 році на Київщині допомогу по вагітності та пологах

отримали понад 6,5 тис. працюючих жінок

Як відзначив начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області Георгій Галиць, протягом 2018 року допомогу по вагітності та пологах отримали 6521 застрахована особа. Загальна сума витрат склала понад 161 млн. гривень. При цьому, у грудні допомогу по вагітності та пологах отримали 636 застрахованих осіб на суму майже 14 млн. гривень.

За словами керівника обласного управління, допомога по вагітності та пологах надається за рахунок коштів Фонду соціального страхування України за весь період непрацездатності по причині вагітності та пологів у розмірі 100% середньої заробітної плати і не залежить від страхового стажу. Підставою для призначення допомоги по вагітності та пологах є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності. Загалом фінансування допомоги здійснюється за 126 календарних днів (180 днів — для осіб постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи І-ІІІ категорії) і перераховується на окремий поточний рахунок роботодавця не пізніше десяти робочих днів з дня отримання заяви-розрахунку.

Георгій Галиць додав, що роботодавець здійснює виплату допомоги застрахованій особі в найближчий після дня призначення допомоги строк, встановлений для виплати заробітної плати.

Охоплення реабілітаційним лікуванням за кошти Фонду

зросло на 24% у 2018 році

Як інформує прес-служба виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України, відновне лікування на базі реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів за підсумками 2018 року було профінансовано Фондом соціального страхування України в обсязі 100% вартості для понад 33 тис. застрахованих осіб. Це на 24% більше, ніж у 2017 році. Забезпечення безоплатною реабілітацією гарантується Фондом для всіх працевлаштованих за наявності медичної потреби.

З 01 січня 2018 року механізм забезпечення реабілітаційним лікуванням за кошти Фонду соціального страхування України було реформовано та переведено на адресність. Зокрема, застрахованим особам надано можливість самостійно обирати санаторно-курортний заклад для проходження відновного лікування, путівки було замінено на тристоронні договори, а право направляти пацієнтів для проходження реабілітації отримали всі заклади охорони здоров’я України, що мають стаціонар тощо.

Реформа дозволила охопити послугою усіх працевлаштованих осіб, що мали до неї медичні покази, та забезпечити оперативність направлення на лікування.

Для збільшення контролю за ефективністю реабілітації у грудні 2018 року правлінням Фонду внесено зміни до механізму забезпечення працюючих відновним лікуванням. Так, програму реабілітації було розширено оцінкою ефективності лікування, яка надається за клініко-лабораторними, функціональними і гемодинамічними показниками. Передбачено фіксацію клініко-функціонального стану і загального результату відновного лікування.

Крім того, у програмі лікування зазначається попередньо погоджений перелік послуг, який залежить від профілю медичної реабілітації. За підсумками лікування програму підписують представники санаторно-курортного закладу та застрахована особа, що дозволяє контролювати обсяг отриманих послуг.

Підставою для направлення на відновне лікування до реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу є висновок лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я. Фонд фінансує медичну реабілітацію за профілями:

– нейрореабілітація (підгострий період інсультів, черепно-мозкових травм);

– м’язово-скелетна реабілітація (підгострий період після операцій ортопедичних та травматологічних, ревматологічні захворювання);

– кардіо-пульмонарна реабілітація (підгострий період інфаркта міокарда, після операцій на серці; підгострий період захворювань легень, після операцій на легенях; цукровий діабет);

– медико-психологічна реабілітація учасників АТО;

– реабілітація після оперативних втручань на органах зору;

– реабілітація при порушенні перебігу вагітності (ускладнена вагітність);

– інша (соматична) реабілітація: підгострий період після оперативних втручань на органах травлення, сечостатевої системи, жіночих статевих органах.

На Київщині проходить навчання для начальників та працівників відділень

З метою забезпечення належного рівня підготовки начальників та працівників відділень управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області з основних напрямів роботи протягом січня в обласному управлінні проходитиме організаційно-методичне навчання з питань соціального страхування.

Відповідний наказ підписав начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області Георгій Галиць. Цим наказом затверджено програму та план-графік навчання.

Так, сьогодні, 14 січня, розпочався перший етап навчання. Загалом у заході взяли участь понад 60 осіб, які отримали відповіді на всі поставлені питання.

Перед присутніми виступили керівник обласного управління Георгій Галиць, заступник начальника управління – начальник відділу страхових виплат та матеріального забезпечення Ірина Крещенська, начальник відділу медичних та соціальних послуг Віталій Нємцев та спеціалісти відділів фінансового контролю та аудиту і страхових виплат та матеріального забезпечення управління. «Навчання персоналу – це розвиток професійних знань, умінь і навичок працівників з урахуванням цілей організації, - відзначив Георгій Галиць. - Оскільки важливими характеристиками культури установи є рівень освіти персоналу, його професіоналізм та уміння працювати, то навчання працівників набуває стратегічного значення».

Учасників навчання поінформовано про основні питання реалізації державної політики у сферах соціального страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, надання матеріального забезпечення, страхових виплат та соціальних послуг та питання здійснення перевірки обґрунтованості видачі та продовження листків непрацездатності застрахованим особам.

У ході навчання працівники відділень отримають також знання з питань профілактики нещасних випадків, здійснення контролю за використанням роботодавцями та застрахованими особами коштів Фонду, аналізу прогнозування надходження коштів від сплати єдиного внеску.

Отримані знання будуть використані в роботі з потерпілими та страхувальниками.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь