Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Щодо висвітлення діяльності Фонду соціального страхування України

Дата: 11.10.2018 16:08
Кількість переглядів: 643

Фото без опису

Фото без опису

ФОНД СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ

УПРАВЛІННЯ ВИКОНАВЧОЇ ДИРЕКЦІЇ ФОНДУ

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

 

 

вул. Т. Строкача, 2,  м. Київ, 03148, тел. +38 (044) 403-82-30, e-mail: kr@fssu.gov.ua, org.kr@fssu.gov.ua

 

Прес-реліз від 10.10.2018 р.

 

Постраждалі учасники Революції Гідності мають право на отримання  листків непрацездатності у 

розмірі 100% заробітної плати.

   Особи, які отримали тілесні ушкодження (тяжкі, середньої тяжкості, легкі) під час участі у Революції Гідності, мають право на призначення їм допомоги по тимчасовій втраті працездатності (оплата за лікарняними листками) від Фонду соціального страхування України у розмірі 100% середньої заробітної плати незалежно від тривалості страхового стажу. Відповідний Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо соціального захисту постраждалих учасників Революції Гідності та деяких інших осіб» від 22.05.2018 №2443-VIII набув чинності 25 липня цього року. Про це інформує прес-служба виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України.

   Відповідно до прийнятих змін за страховими випадками, які настали з 25.07.2018 року, допомога по тимчасовій непрацездатності постраждалим учасникам Революції Гідності виплачується у розмірі 100% середньої заробітної плати (доходу).

   Також компенсація втраченого заробітку за період хвороби або травми фінансується Фондом у розмірі 100% середнього доходу для:

– застрахованих осіб, віднесених до 1–3 категорій осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи;

– одного з батьків або особи, що їх замінює та доглядає хвору дитину віком до 14 років, яка потерпіла від Чорнобильської катастрофи;

– ветеранів війни та осіб, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;

– осіб, віднесених до жертв нацистських переслідувань відповідно до Закону України «Про жертви нацистських переслідувань»;

– донорів, які мають право на пільгу, передбачену статтею 10 Закону України «Про донорство крові та її компонентів».

   Окремо зазначимо, що допомога по тимчасовій втраті працездатності, пов’язаній з нещасними випадками на виробництві або професійними захворюваннями, фінансується Фондом у розмірі 100% середньої заробітної плати незалежно від страхового стажу.

   Сума допомоги по тимчасовій непрацездатності (включаючи догляд за хворою дитиною або хворим членом сім’ї) в розрахунку на місяць не повинна перевищувати розміру максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, з якої сплачувалися страхові внески до Фонду.

   У загальних випадках розмір допомоги по тимчасовій непрацездатності залежить від тривалості страхового стажу та складає 50% середньої заробітної плати (якщо стаж не перевищує 3 років), 60% (при стажі від 3 до 5 років), 70% (від 5 до 8 років) і 100% (якщо стаж – понад 8 років).

Фото без опису

Фото без опису

ФОНД СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ

УПРАВЛІННЯ ВИКОНАВЧОЇ ДИРЕКЦІЇ ФОНДУ

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

 

вул. Т. Строкача, 2,  м. Київ, 03148, тел. +38 (044) 403-82-30, e-mail: kr@fssu.gov.ua, org.kr@fssu.gov.ua

 

Прес-реліз від 10.10.2018 р.

 

Петро Рева проінспектував роботу Білоцерківського відділення

та відділення у м. Біла Церква

   Сьогодні, 10 жовтня, заступник начальника управління – начальник юридичного відділу виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області Петро Рева в ході робочої поїздки до Білоцерківського району проінспектував роботу Білоцерківського відділення та відділення у м. Біла Церква.

   Петро Рева ознайомився з умовами роботи працівників відділень, поспілкувався зі спеціалістами, що ведуть прийом потерпілих на виробництві від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, у тому числі із числа внутрішньо переміщених осіб, ознайомився з організацією роботи з прийому застрахованих осіб та потерпілих на виробництві шляхом створення віддалених робочих місць та проведення консультаційних днів в територіальних громадах.

   Крім того, в ході робочої поїздки він взяв участь у виїзному семінарі облдержадміністрації «Про основні завдання та напрямки надання соціальних послуг населенню об’єднаних територіальних громад та поглиблення співпраці з управлінням соціального захисту населення», який відбувся в приміщенні Узинської об’єднаної територіальної громади на території Білоцерківського району.

   Нагадаємо, що Білоцерківське відділення налагодило співпрацю з Узинською міською ОТГ з питань реалізації державної політики у сфері загальнообов’язкового державного соціального страхування. Станом на 09.10.2018 року на території Узинської міської об'єднаної територіальної громади налічується 949 страхувальників та 4 179 застрахованих осіб. Білоцерківське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України здійснює щомісячні страхові виплати 23 потерпілим від нещасного випадку та членам родин загиблих на виробництві Узинської територіальної громади.

Фото без опису

Фото без опису

ФОНД СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ

УПРАВЛІННЯ ВИКОНАВЧОЇ ДИРЕКЦІЇ ФОНДУ

 

вул. Т. Строкача, 2,  м. Київ, 03148, тел. +38 (044) 403-82-30, e-mail: kr@fssu.gov.ua, org.kr@fssu.gov.ua

 

Прес-реліз від 11.10.2018 р.

 

Витрати по вагітності та пологах по Київській області склали

понад 120 млн. гривень

   Витрати по вагітності та пологах станом на 1 жовтня цього року склали 122 млн. гривень. Про це повідомляє управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області.

   У порівнянні з аналогічним періодом 2017 року вони збільшились на 19, 5 млн. грн. або на 16%. Збільшення відбулося за рахунок зростання середньоденної допомоги на 41,81 грн. (з 155,57 грн. до 197,38 грн.).

 

Фото без опису

ФОНД СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ

УПРАВЛІННЯ ВИКОНАВЧОЇ ДИРЕКЦІЇ ФОНДУ

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

 

вул. Т. Строкача, 2,  м. Київ, 03148, тел. +38 (044) 403-82-30, e-mail: kr@fssu.gov.ua, org.kr@fssu.gov.ua

 

Прес-реліз від 11.10.2018 р.

 

Період відпустки по догляду за дитиною до 3-х років

включається до страхового стажу.

   Як повідомляє прес-служба виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України, розмір матеріального забезпечення у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності (компенсація втраченого заробітку за період перебування на лікарняному), що фінансується Фондом соціального страхування України, обчислюється, виходячи із тривалості страхового стажу застрахованої особи. Страховим стажем вважається період (строк), протягом якого особа підлягала страхуванню у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та за який щомісяця сплачено нею та роботодавцем або нею страхові внески в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок.

   Виключення становлять період відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, отримання виплат за окремими видами соціального страхування, крім пенсій усіх видів (за винятком пенсії по інвалідності), які включається до страхового стажу як період, за який сплачено страхові внески, виходячи з розміру мінімального страхового внеску.

   Водночас, до страхового стажу за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності не зараховуються періоди навчання у вищому закладі освіти (у тому числі на підготовчих відділеннях), в аспірантурі, докторантурі і клінічній ординатурі з денною (очною) формою навчання.

   Страховий стаж обчислюється за даними персоніфікованого обліку відомостей про застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування, а за періоди до його запровадження – у порядку та на умовах, передбачених законодавством, що діяло раніше.

   Зазначимо, сума допомоги по тимчасовій втраті працездатності складає 50% середньої заробітної плати (якщо стаж не перевищує 3 років), 60% (при стажі від 3 до 5 років), 70% (від 5 до 8 років) і 100% (якщо стаж – понад 8 років, або за наявності пільг відповідно до законодавства).

 

Фото без опису

ФОНД СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ

 

УПРАВЛІННЯ ВИКОНАВЧОЇ ДИРЕКЦІЇ ФОНДУ

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

 

вул. Т. Строкача, 2,  м. Київ, 03148, тел. +38 (044) 403-82-30, e-mail: kr@fssu.gov.ua, org.kr@fssu.gov.ua

 

Прес-реліз від 11.10.2018 р.

 

По Київській області витрати на допомогу по тимчасовій

непрацездатності склали понад 260 млн. гривень.

   Витрати на виплату допомоги по тимчасовій непрацездатності станом на 1 жовтня 2018 року становлять 261,1 млн. грн. У порівнянні з аналогічним періодом 2017 року витрати збільшились на 74.8 млн. грн. або 28,7%. Збільшення фактичних витрат відбулося за рахунок росту середньоденної допомоги на 52,55 грн. (з 164,21 грн. до 216,76 грн.). Про це повідомляє управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області.

   Кількість днів, втрачених через тимчасову непрацездатність складає 1,2 млн. днів. У порівнянні з аналогічним періодом 2017 року, кількість днів збільшилась на 70 тис. днів.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь