Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Фонд соціального страхування України повідомляє

Дата: 18.06.2018 14:13
Кількість переглядів: 906

 

 

ФОНД СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ

УПРАВЛІННЯ ВИКОНАВЧОЇ ДИРЕКЦІЇ ФОНДУ

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

БІЛОЦЕРКІВСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ

 

вул. Богдана Хмельницького, 9, м. Біла Церква, 09117, тел. +38 (04563) 5-26-10,

e-mail: bc-r.kr@fssu.gov.ua

 

14.06.2018 року № 12/363

на № ________від_____________

Голові Узинської міської

об’єднаної  територіальної

громади

Гринчуку В.Ю.

 

 

 

Щодо висвітлення діяльності Фонду

соціального страхування України

на офіційному сайті Узинської

міської об’єднаної територіальної громади

Білоцерківське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області здійснює реалізацію державної політики у сферах соціального страхування від нещасних випадків на виробництві, професійних захворювань та у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності; і забезпечує дотримання вимог чинного законодавства у цій сфері на території Білоцерківського, Таращанського, Рокитнянського, Сквирського та Володарського районів Київської області.

Для всебічного інформування мешканців м. Узин та сіл об’єднаної територіальної громади про діяльність, яка здійснюється управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області просимо розмістити прес-реліз згідно додатку на офіційному сайті Узинської міської об’єднаної територіальної громади.

 


Додатки на 4 аркушах.

 

Начальник відділення     

 

Т.В. Борисенко

 

 

 

 

Волинчик І.П.

(04563) 52610

 

Прес-реліз

Розпочалися відбірні регіональні змагання VI Всеукраїнської спартакіади «Сила духу»

            Як повідомила прес-служба виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України, стартував перший етап VI Всеукраїнської спартакіади «Сила духу». Протягом червня-серпня в усіх регіонах держави пройдуть відбірні змагання спартакіади. За їх результатами будуть сформовані команди, що представлятимуть області та столицю держави на завершальному етапі, який цьогоріч відбудеться в місті Ужгороді з 12 до 14 вересня на базі спортивного комплексу «Юність».

До програми фінальної частини Всеукраїнської спартакіади включено 6 видів спорту: армспорт, бомбаскет, гирьовий спорт, дартс, настільний теніс, шахи. Переможці визначатимуться в особистій, командній за видами спорту та загальнокомандній першостях. Спортсмени, які посядуть призові місця в особистих змаганнях в кожному виді програми, традиційно нагороджуватимуться також цінними подарунками.

            Характерною ознакою є невпинне зростання масовості та популярності спартакіади серед потерпілих на виробництві, що ілюструють дані щодо кількості учасників відборів за роками: 2013 рік – 1478 осіб; 2014 рік – 1722; 2015 рік – 1785; 2016 рік – 2037; 2017 рік – 2287.

Спартакіада є значимою загальнонаціональною подією. Виявом належної державної уваги до цього заходу та визнання його важливого статусу є вітання, які щороку адресуються учасникам та організаторам спартакіади Президентом України, Головою Верховної Ради України, Прем’єр-міністром України, Міністром соціальної політики України. Як зазначив, зокрема, в одному з них П. Порошенко: «Є всі підстави упевнено заявити про запровадження в нашій державі ще однієї гарної традиції».

            Найкращим же підтвердженням затребуваності в суспільстві і життєдайності ідей Всеукраїнської спартакіади «Сила духу» є щирі слова подяки від її учасників, в яких емоційно і напрочуд душевно відображається сутність цього, втілюваного Фондом для людей, проекту. Інвалід-колясочниця з Донеччини Л. Кірковська про це сказала так: «Після таких неповторних подій надовго залишається наснага, народжуються сміливі плани на майбутнє і просто хочеться жити яскравим різнобарвним життям».

Прес-реліз

Розрахунок допомоги з тимчасової непрацездатності після переведення працівника з іншого підприємства

            Як повідомляє прес-служба виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України, у разі переведення працівника на роботу на інше підприємство грошова компенсація за невикористані ним дні щорічних відпусток за його бажанням має бути перерахована на рахунок підприємства, куди перейшов працівник. При цьому нарахування та сплату ЄСВ здійснює підприємство, з якого працівник звільняється за переведенням, та відповідно відображає ці суми у звіті про ЄСВ.

            При наданні відпустки на новому місці роботи дні щорічної відпустки, яка надається за період роботи на попередньому місці роботи, оплачуються із суми компенсації, яка перерахована на нове місце роботи.

            Новий роботодавець проводить лише виплату працівнику суми грошової компенсації без нарахування ЄСВ. Крім того, він не відображає суму виплаченої працівнику компенсації у звіті про ЄСВ.

            Розрахунок страхових виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням здійснюється відповідно до Порядку обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.09.2001 № 1266.

            Відповідно до п. 3 Порядку № 1266 середньоденна заробітна плата обчислюється шляхом ділення нарахованої за розрахунковий період (12 календарних місяців) заробітної плати, на яку нарахований ЄСВ та/або страхові внески на відповідні види загальнообов'язкового державного соціального страхування, на кількість календарних днів зайнятості (відповідно до видів страхування - період перебування у трудових відносинах, виконання робіт (послуг) за цивільно-правовими договорами, тощо) у розрахунковому періоді без урахування календарних днів, не відпрацьованих з поважних причин: тимчасова непрацездатність, відпустка у зв'язку з вагітністю та пологами, відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку та шестирічного віку за медичним висновком, відпустка без збереження заробітної плати.

            Отже, дні щорічної відпустки не виключаються із розрахункового періоду, оскільки така відпустка не відноситься до поважних причин відсутності на роботі, визначених п.3 Порядку № 1266.

            Згідно з п. 32 Поряду №1266 середня заробітна плата для розрахунку допомоги по вагітності та пологах і допомоги з тимчасової непрацездатності, оплати перших п'яти днів тимчасової непрацездатності за рахунок коштів роботодавця обчислюється роботодавцями на підставі відомостей, що включаються до звіту про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, що подаються до ДФС.

            Отже, якщо компенсація за невикористану відпустку була нарахована та з неї сплачено єдиний внесок на попередньому місці роботи, а виплачена на новому місці роботи, то у разі настання страхового випадку в період перебування у трудових відносинах за новим місцем роботи при обчисленні середньої заробітної плати вона не враховується (роз’яснення Мінсоцполітики від 25.11.2015 № 1531/13/84-15).

                                                                                                                                             Прес-реліз

Підстави для призначення потерпілому одноразової допомоги та

щомісячної страхової виплати

            Фонд соціального страхування України здійснює страхування громадян на випадок тимчасової або стійкої втрати працездатності внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання. Про це повідомляє прес-служба виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України.

            Право на отримання потерпілим одноразової допомоги та щомісячної страхової виплати настає з дня встановлення МСЕК стійкої втрати професійної працездатності.

Для призначення одноразової допомоги та щомісячної страхової виплати до робочого органу виконавчої дирекції Фонду соцстрахування подаються:

1) заява потерпілого про призначення страхових виплат;

2) акт про нещасний випадок, пов’язаний з виробництвом, за формою Н-1 (якщо стався нещасний випадок);

3) акт (спеціального) розслідування нещасного випадку (аварії), що стався (сталася), за формою Н-5 (якщо такий складався);

4) акт розслідування хронічного професійного захворювання за формою П-4 (якщо таке встановлено);

5) рішення суду про встановлення факту нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання (якщо було засідання суду з цього питання);

6) висновок МСЕК про ступінь втрати професійної працездатності;

7) довідка про середню заробітну плату (доход);

8) копія трудової книжки або витяг з неї, засвідчені страхувальником або підписом працівника робочого органу виконавчої дирекції Фонду при пред’явленні оригіналу;

9) довідка про розмір пенсії по інвалідності (якщо вона призначена) унаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання (у тому числі про розмір одержуваних надбавок), якщо пенсія призначена до 11.10.2017;

10) довідка будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів або пансіонату для ветеранів війни та праці про розмір вартості утримання потерпілого в ньому;

11) протокол засідання комісії з питань охорони праці підприємства, а у разі, якщо вона не створена на підприємстві, комісії з питань вирішення спорів при робочих органах виконавчої дирекції Фонду про відсоток зменшення розміру одноразової допомоги потерпілому на виробництві (у разі встановлення комісією з розслідування нещасного випадку, що ушкодження здоров’я настало не лише з причин, що залежать від роботодавця, а і внаслідок порушення застрахованою особою нормативних актів про охорону праці).

Якщо потерпілий за станом здоров’я чи з інших причин не може одержати вищезазначені документи, їх одержує та подає відповідний страховий експерт робочого органу виконавчої дирекції Фонду.

            Зазначені документи формуються в справу про страхові виплати та зберігаються в управлінні (відділенні) Фонду. До справи додаються відомості про заробітну плату (дохід) потерпілого з Державного реєстру застрахованих осіб.

            Нагадаємо, що Фонд постійно збільшує розмір страхових виплат, коригуючи його відповідно до зростання показників заробітної плати.

                                                                                                                                 Прес-реліз

Науково-практичний семінар – як засіб для покращення ефективності роботи з профілактики нещасних випадків

            В управлінні виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області проведено науково-практичний семінар з обговорення результатів аналізу стану виробничого травматизму на підприємствах області та ефективності профілактичної діяльності, яку здійснює служба страхових експертів з охорони праці. У семінарі взяли участь страхові експерти з охорони праці та керівники відділень управління в районах і містах обласного значення Київщини. Загальна кількість учасників – понад 20 осіб.

Із вступним словом до учасників семінару звернувся заступник начальника управління – начальник юридичного відділу Петро Рева, який привітав присутніх та наголосив на важливості проведення постійної роботи щодо вдосконалення роботи з профілактики нещасних випадків на виробництві, запобігання їх настанню та усунення загрози здоров’ю працівників, викликаної умовами праці.

            Організатори семінару запропонували слухачам цікаву і змістовну програму та ознайомили присутніх з показниками стану страхового травматизму і його динамікою за восьмирічний період, презентували діаграми і таблиці з аналітичним матеріалом.

            Спікер семінару, начальник відділу з профілактики страхових випадків Олексій Савченко, характеризуючи роботу страхових експертів, озвучив її позитивні здобутки за останні роки і звернув увагу на існуючі недоліки, зокрема в питаннях надання допомоги роботодавцям в запровадженні системи управління охороною праці на підприємствах, проведенні інформаційно-роз’яснювальної роботи, та запропонував конкретні шляхи покращення.

Основною метою подібних заходів є вдосконалення роботи в галузі профілактики нещасних випадків, забезпечення її ефективності.

Страховий травматизм за п’ять місяців 2018 року

по Київській області

            Як відзначив начальник відділу з профілактики страхових випадків управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області Олексій Савченко, протягом п’яти місяців 2018 року до районних і міських відділень управління надійшло 91 повідомлення про нещасні випадки, що сталися з працівниками суб’єктів господарювання Київщини.

            За його словами, зберігається позитивна динаміка щодо зниження кількості повідомлень про нещасні випадки. Так, з початку року їх надійшло на 10,8% менше, ніж за аналогічний період минулого року. За результатами розслідування нещасних випадків, в тому числі тих, що сталися в минулому році, до реєстру внесено 71 нещасний випадок, які комісіями з розслідування були визнані такими, що пов’язані з виробництвом. У страхових нещасних випадках постраждало 85 працівників, з яких 5 – із смертельним наслідком, які сталися в Бориспільському, Києво-Святошинському районах та м. Біла Церква.

            За п’ять місяців 2018 року в порівнянні з відповідним періодом минулого року спостерігається зростання загального виробничого травматизму на 5%, зі смертельним наслідком на 25%.

            Найбільш травмонебезпечною галуззю економіки Київської області з початку року є постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря. Доля страхових нещасних випадків тут складає 17,6% (травмовано 15 осіб).

Найбільше смертельних випадків зафіксовано в сфері будівництва – 2 (40%) із загальної кількості страхових нещасних випадків зі смертельним наслідком – 5 осіб.

            За гендерним принципом рівень травматизму розподіляється нерівномірно: 64% постраждалих на виробництві складають чоловіки (54 особи) та 36% – жінки (31 особа). Всі смертельні випадки приходяться на чоловіків (5 випадків).

            За віковим розподілом найбільш уразливими виявилися працівники віком від 40 до 59 років (58,8% від загальної кількості травмованих осіб), за рівнем смертельного травматизму працівники віком від 40 до 49 років (60% від загальної кількості смертельних випадків).

«Служба страхових експертів з охорони праці обласного управління і надалі продовжує активну профілактичну діяльність, спрямовану на запобігання нещасним випадкам, усунення загрози здоров’ю працівників, викликаної умовами праці», - резюмував начальник відділу.

Фото без опису

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь