Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Екскурсія для учнів «Цікаві місця нашої громади»

Дата: 07.05.2018 09:00
Кількість переглядів: 1936

      Наш рідний край – наша земля, земля наших предків та нащадків. Скільки незвіданих сторінок історії зберігає вона! Знати їх – наш обов’язок.

      5 травня лідери учнівського самоврядування Узинської міської ОТГ за підтримки Узинського міського голови В.Ю. Гринчука та гуманітарного відділу виконавчого комітету Узинської міської ради здійснили цікаву екскурсію населеними пунктами своєї громади.

      Розпочалася подорож з с. Тарасівка. Вчитель історії місцевої школи розповів про історію села. Першим свідченням про поселення на території Тарасівки є глечик часів трипільської культури. Відвідали ми і братську могилу часів Другої світової війни.

      Продовжилася екскурсія містом Узин, що є батьківщиною двічі героя Радянського Союзу, льотчика-космонавта П.Р. Поповича. В Узинській школі №1 ми дізналися про історію та легендарних людей міста. В шкільному музеї цікаву розповідь нам підготували вихованці краєзнавчого гуртка, екскурсанти відвідали постійно діючу виставку декоративно-вжиткового мистецтва. На мальовничій алеї по вулиці Поповича лідери громади поклали квіти біля погруддя П.Р. Поповича та пам’ятника  Пам’яті жертв Чорнобильської трагедії.

      Наступною зупинкою нашої подорожі  стало село Іванівка. Змістовну і цікаву екскурсійну програму підготували лідери учнівського самоврядування Іванівського НВК разом з педагогами школи та жителями села. Біля каплички на честь Героїв Небесної Сотні ми зустрілися з настоятелем храму Пресвятої Богородиці, військовим капеланом отцем Миколаєм.  Після молитви за невинно убитих воїнів та відвідування храму наша група відправилася покласти квіти на могилу  льотчику-винищувачу, який був збитий над селом у часи Другої світової війни. Відвідали ми і Будинок культури, який вразив нас своєю сучасністю. Кульмінацією екскурсійної програми стала подорож до страусової ферми. Лідери з задоволенням фотографувалися з величними птахами.

      Мала Антонівка зустріла нас прохолодою березового затінку. Біля братської  могили схилили голову всі учасники екскурсії. Про страшні події Другої світової війни повідала Гуцаленко Віка – лідер учнівського самоврядування Малоантонівського НВО. Екскурсанти відвідали також найстарішу школу нашої громади, де дізналися цікаві факти  історії освіти села. Родзинкою екскурсії по Олійниковій Слободі став унікальний дерев’яний храм великомучениці Параскеви П’ятниці. Надзвичайно красивий храм милує око відвідувачів чудовим різьбленням.

      На узбіччі Сухоліської  дороги є пам’ятник, котрий, коли буяє зелень майже, не помітний. Це пам’ятник нашому  земляку Шевченку Ігорю, який загинув  в Афганістані. Історія розставить все по своїх місцях, але ми точно знаємо, шо на нашій землі виростають справжні патріоти, які в будь-яку хвилину стануть на захист своєї Батьківщини. Чепеліївський НВК зустрічав нас у музейній світлиці. Лідери учнівського самоврядування розповіли про історію села та побут його жителів з давніх часів і до сьогодення.

      Екскурсійна програма в с.Сухоліси розпочалася  з Преображенської церкви – найстарішої у громаді. Біля церкви затишно та зелено, поруч ліс та річка. Саме така краса і породила безліч легенд та  розповідей про Сухоліси.  За однією  з легенд на місці, де колись було старе село, під річкою захований козацький скарб. За переказами скарбничий склав усе козацьке майно, зброю, монети у човен. Козаки заховали його під річкою у земляному тунелі і засипали землею. Козак-характерник ще й наклав закляття, що знайти його зможе тільки справжній козак-патріот, який би використав все майно лише на благо своєї країни. Багато «чорних копачів» шукало цей скарб та так досі ніхто і не знайшов, руйнуючи історичне місце, розкопуючи старе городище та змійові вали, що проходять по тій території. Чи це вигадка, чи правда – ніхто не знає. Але ж яка гарна легенда.

      Подорожуючи своїм рідним краєм, можна дізнатися багато цікавого. Наша екскурсійна група отримала безліч цікавої інформації, масу позитивних емоцій. Дякуємо організаторам екскурсії,  лідерам учнівського самоврядування навчальних закладів, які допомогли організації програми, директорам шкіл, педагогам-організаторам та всім небайдужим, хто долучився до організації такої чудової екскурсії.

Фото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь